Analiză – Cum au evoluat baschetbaliștii de la U-BT în ultimul meci al sezonului

U-Banca Transilvania a câștigat ultimul meci al sezonului din LNBM, de altfel și cel mai important, scor 86-67 cu CSM Oradea. Succesul din Meciul 5 al Finalei a însemnat câștigarea campionatului, în premieră din 2017 încoace.

Sportul Clujean a analizat prestația clujenilor în acest ultimul duel din stagiunea 2020/2021.

Primul 5

Foto: Emi Turbuc

Marquis Wright – Prestație bună per total, fără mari probleme în apărare, reușind să îi frâneze destul pe Watson și Holt, împotriva cărora a avut matchup-uri. Pe atac n-a avut tocmai cele mai solide cifre, doar 3/9 din acțiune și 3 assist-uri pe lângă cele 9 puncte marcate.

David Vida – Procentaje aproape perfecte în atac chiar și cu aruncări puține, 2/3 din acțiune și 5 puncte în dreptul numelui său. În rest n-a adunat nici recuperări, nici pase decisive, dintre titulari având cel mai mic indice al eficienței (4) și 6 la +/-.

Patrick Richard – Româno-americanul „a dat-o bine” de 3, singurele sale aruncări din acțiune venind din afara arcului de cerc. Richard a terminat cu 12 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive alături de 50% la nivelul aruncărilor, căpitanul Clujului menținându-se în mediile din această finală, în care n-a avut vreun joc cu sub 10 puncte înscrise.

Donatas Tarolis – În primele 20 de minute a contribuit în special de la libere, de unde a avut mai multe încercări decât din acțiune. Sferturile trei și patru au fost despre Doni, care n-a ratat deloc, fie că și-a încercat norocul din interiorul arcului de cerc sau de la mare distanță. Lider la puncte (24) și indicele eficienței (32), Tarolis a avut și 3 capace, fiind declarat MVP-ul Finalei.

Andrija Stipanovic – Aproape fără greșeală în primele două sferturi, Stipe nu și-a trecut noi puncte în minutele rămase, terminând cu cele 13 adunate până la pauză. Pivotul a fost al doilea cel mai eficient clujean (17 index), făcându-și simțită prezența atât sub coșul propriu, cât și sub cel advers la nivelul recuperărilor (9). Singurele aspecte negative sunt reprezentate de cele cinci greșeli personale și 3 turnovers, lider la acest capitol pentru U-BT.

Rezervele

Foto: Emi Turbuc

Justin Edwards – Canadianul venit de pe bancă a avut procentaje decente de la distanță (43%), terminând cu 11 puncte, 5 assist-uri și 2 intercepții. În schimb, a întâmpinat unele probleme în apărare, unde adversar direct i-a fost Broussard, principalul marcator al CSM Oradea.

Karel Guzman – Rolul său în Finala cu Oradea n-a fost la fel de vizibil, în special în privința punctelor marcate, cum s-a întâmplat în semifinala cu Voluntari. Guzman a strâns 4 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, în defensivă avându-l de păzit mai ales pe Watson, cu care a avut cifre asemănătoare în mare parte.

Szabolcs Santa – Mână sigură, cu 2/2 din acțiune și 3/3 de la linia de fault. Santa a reușit al doilea cel mai bun meci din play-off, ca număr de puncte marcate (7).

Ștefan Grasu – Nu i-au intrat aruncările, 0/3 la final. O singură recuperare și două faulturi comise de Grasu, care a încheiat cu -2 indicele eficienței și -7 la +/-, fiind din această privință cel mai puțin inspirat clujean. În defensivă l-a apărat pe Green, al doilea marcator al Oradiei, americanul având momente bune în fața tânărului baschetbalist român.

David Lăpuște și Dragoș Lungu au jucat puțin sub 2 minute, pe finalul întâlnirii, doar primul reușind să-și treacă un punct în dreptul numelui său, de la linia liberelor. Nandor Kuti n-a evoluat deloc.

Foto: Emi Turbuc

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

c84f6441-c169-4dc1-a330-8081262660f8