Cristian Balaj și-a intrat în atribuțiile de președinte la CFR Cluj. „Acest club are un potențial de dezvoltare incredibil”

Fostul arbitru internațional Cristian Balaj, 50 de ani, a fost prezentat în mod oficial în funcția de președinte al clubului CFR Cluj. Acesta este prezent în Olanda pentru confruntarea echipei din Conference League cu Az Alkmaar.

Până să ajungă la „cârma” campioanei României, fostul arbitru s-a aflat la conducerea ANAD (Agenției Naționale Anti-Doping), alături de care a coordonat mai multe proiecte din 2019, ultimul fiind un proiect de lege privind dopajul în sport adoptat recent.

Marți, acesta și-a anunțat retragerea de la ANAD precizând că următoarea sa provocare va fi funcția de președinte la CFR Cluj.

Balaj va ocupa funcția de președinte al formației feroviare după ce Marian Copilu a părăsit clubul, în urma scandalului de după partida cu Steaua Roșie Belgrad.

Balaj, la Alkmaar, alături de omul de afaceri Ștefan Gadola și reprezentanții clubului din Gruia

Noul președinte al feroviarilor a acordat și un prim interviu pentru CFR TV direct la Alkmaar.

„Sunt încrezător pentru că există perspectivă și am încredere că alături de cei din staff, jucători, conducere vom face lucruri frumoase împreună.

Vreau să încep prin a-i felicita pe toți cei care au fost de-a lungul timpului la CFR Cluj, pentru că deja există o istorie, performanțe care ne obligă să menținem nivelul standard pe măsura așteptărilor. Suporterii și fotbalul românesc au nevoie de echipe bune, iar CFR îmi doresc să fie o echipă care câștigă campionatul într-o clasă de olimpici, cu echipe românești foarte bune care performează în competițiile europene. Doar participând într-un campionat cu echipe care sunt foarte bune atunci vom avea rezultate în plan internațional”, a declarat Balaj.

Despre obiectivele personale

„Totul a pornit de la un telefon în vacanță, aveam o oarecare reticență pentru că nu cunoșteam oamenii din club, nu cunoșteam ceea ce există aici. A fost un telefon neașteptat și reticența a existat, iar până nu am venit la Cluj și am discutat la insistențele lui Dan Petrescu, cu care am vorbit în repetate rânduri. I-am promis că voi veni să discutăm, o promisiune mărturisită trebuie și onorată, suntem oameni de cuvânt. Am venit la Cluj și s-a discutat doar de proiecte.

Am ajuns la concluzia că CFR-ul are potențialul de dezvoltare la un nivel incredibil. În primul rând oameni care doresc performanță, oameni care nu doresc să păcălească fotbalul, oameni care au un potențial de susținere la un nivel foarte ridicat și trebuie să le protejăm investiția celor care ne susțin. Cel mai mai mult se dorește înființarea unei academii de fotbal„, a precizat noul președinte al CFR-ului.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *