Rugbyiștii de la „U” Cluj, prea mici pentru campioana en-titre CSM Baia Mare

Echipa de rugby masculin a Universității Cluj a suferit o înfrângere categorică duminică, 8 mai, împotriva formației CSM Știința Baia Mare, scor 13-35 (13-21), în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, într-o partidă care a contat pentru etapa a 3-a din Grupa A a Ligii Naționale.

Clujenii au început foarte bine partida și au preluat conducerea rapid pe tabelă, dar băimărenii au gestionat mult mai bine finalul primei părți și au intrat la vestiare cu un avantaj de 8 puncte după ce au bifat două eseuri în ultimele minute pentru scorul de 13-21.

Jucătorul alb-negrilor, Ovidiu Melniciuc a transformat o lovitură de penalitate în debutul confruntării și a pus primele puncte ale partidei, iar Universitatea Cluj a preluat conducerea cu 3-0. În minutul 13, clujenii au rămas în inferioritate numerică după ce Alexandru Banu a fost eliminat temporar, dar Baia Mare a fost doar câteva minute cu un jucător în plus pe teren pentru că și Jeremiah Skelton a părăsit temporar terenul de joc.

În minutul 18, Universitatea Cluj a înscris prin Dragoș Damian un eseu, iar Melniciuc a transformat pentru 10-0. Băimărenii au comis o serie de greșeli, dar în minutul 30, balonul oval a ajuns la Kefentse Mahlo, care a pătruns magistral printre doi adversari și bifat un eseu spectaculos. Mihai Mureșan a transformat, iar campionii en-titre au redus diferența la 10-7. Trei minute mai târziu, alb-negrii au reușit să mărească ecartul prin penalitatea lui Melniciuc, 13-7.

În finalul primei părți, Baia Mare s-a trezit din șoc și a preluat conducerea pentru prima dată în această partidă printr-un eseu bifat de Sione Fakaosilea, acesta reușind să pătrundă printre trei apărători clujeni, iar Mureșan a adus cele două puncte, 14-13. Oaspeții și-au consolidat conducerea printr-o nouă încercare reușită de același Fakaosilea, deschis foarte bine de Vlad Bocăneț, însă Mureșan a transformat și a stabilit rezultatul pauzei (13-21).

CSM a continuat să controleze partea secundă și să ofere un joc defensiv foarte bun care le-au blocat toate culoarele gazdelor.

Alb-negrii s-au aflat în dificultate și nu au reușit să fructifice ocaziile avute, iar campionii au mai adăugat încă 14 puncte la zestrea adunată din prima repriză: 13-21, fiind scorul pauzei.

În repriza a doua, CSM Baia Mare a început în atac, iar Ovidiu Cojocaru a marcat un nou eseu după o acțiune, în timp ce Mureșan a transformat pentru 28-13. „Zimbrii” au pornit un nou atac după o acțiune cursivă, iar Universitatea s-a aflat în avantaj pe teren în minutul 68, Silviu Cojocaru a văzut galben pentru un placaj periculos, iar jucătorul băimărenilor, Kefentse Mahlo a bifat un nou eseu, transformat de Mureșan pentru scorul de 13-35.

Elevii pregătiți de Cristian Săunan a forțat înscrierea unui nou eseu pe finalul reprizei a doua, dar s-a lovit de un zid defensiv care a evoluat la perfecție și le-au blocat gazdelor toate culoarele.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *