„U” Olimpia Cluj a realizat eventul. „Olimpicele” au spulberat Heniu Prundu Bârgăului și au câștigat Cupa României

Echipa de fotbal feminin „U” Olimpia Cluj s-a impus cu scorul de 6-2 în derby-ul cu Heniu Prundu Bârgăului în finala Cupei României, ultimul meci oficial din fotbalul feminin românesc în acest sezon.

Partida s-a jucat pe stadionul „Arcul de Triumf” din București.

Campioana „U” Olimpia Cluj a început în forță confruntarea și conducea deja cu 2-0 după primul sfert de oră, grație reușitelor lui Bâtea și Bortan.

Laiu a reușit să reducă din diferență, însă echilibrul s-a rupt pe finalul primei părți, când Marcu a înscris o „dublă”, profitând de două erori ale Margaretei Panova.

Hornea a mai punctat o dată pentru ACS Heniu în partea secundă, dar scorul final a fost stabilit de Stamate, cu trei minute înainte de final.

A fost a doua finală consecutivă între clujence și Heniu. Anul trecut, pe Stadionul „Francisc von Neuman” din Arad, cele două mari rivale au oferit unul dintre cele mai frumoase spectacole din ultimii ani în fotbalul feminin românesc. Câștig de cauză au avut fetele de la „U” Olimpia Cluj, care s-au impus cu scorul de 1-0, după prelungiri.

Echipele de start:

ACS HENIU: 31. Panova – 7. Ștef (cpt), 2. Corduneanu, 9. Pantsulaia, 5. Ciontoș – 11. Hornea, 17. Deca, 23. Ristache, 18. Andrukhiv – 20. Crețoiu, 10. Laiu
Rezerve: 12. Mureșan – 13. Mateș, 14. Purcil, 15. Pînzariu, 16. Sîrbovan, 24. Rida, 26. Zezukina, 80. Merlan
Antrenor: Călin Svoboda

U OLIMPIA: 1. Hall – 22. Stamate, 3. Botojel, 21. Sigheartău, 15. Pînzariu – 11. Bâtea, 4. Bortan (cpt), 9. Ciolacu – 7. Țabur, 90. Marcu, 99. Bălăceanu
Rezerve: 25. Pop-Ganea – 14. Borodi, 17. Varo, 18. Staab, 19. Krevska, 20. Cojuhari, 55. Preda, 77. Iancu, 88. Oneț
Antrenor: Daniel Sima

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *