„U” Cluj se întărește în defensivă cu un internațional de tineret împrumutat de la CSU Craiova

Clubul ee fotbal FC Universitatea Cluj s-a întărit în apărare cu un fundaș dreapta venit sub formă de împrumut de la CSU Craiova.

Este vorbal de Ștefan Vlădoiu (23 de ani), născut în Vâlcea, care a început să practice fotbalul la nivel copii și juniori la clubul CS Universitatea Craiova.Debutul pentru prima echipă a oltenilor a venit la vârsta de 17 ani într-un meci de Liga 1 câștigat de „alb-albaștrii” împotriva Astrei Giurgiu.

Pentru a avea cât mai multe meciuri jucate și pentru a acumula experiență, Vlădoiu a fost împrumutat în sezonul 2017/2018 la Sportul Snagov, unde a bifat 28 de meciuri în acel sezon din Liga a II-a, marcând două goluri și reușind patru pase decisive.

A mai jucat încă jumătate de an la Snagov, îmbrăcând tricoul ilfovenilor în 22 de meciuri în turul campionatului 2018/2019 din divizia secundă.

A revenit în Liga 1 cu Dunărea Călărași

Pe 7 ianuarie 2019, oltenii l-au cedat sub formă de împrumut la Dunărea Călărași, echipă pentru care a strâns șase prezențe în prima ligă.

Din nou acasă la CS Universitatea Craiova

După două sezoane în care a jucat sub formă de împrumut, jucătorul a revenit pe „Ion Oblemenco” la începutul sezonului 2019/2020. În acel an a strâns 20 de meciuri pentru olteni, reușind să contribuie decisiv la trei reușite. A încheiat sezonul pe poziția a doua în clasamentul Ligii 1.

Evoluțiile bune i-au adus un loc și în echipa națională U21 a României. A jucat sub tricolor în două partide din preliminariile campionatului european, reușind un assist în partida câștigată de „tricolori” împotriva Maltei.

Ștefan Vlădoiu a devenit om de bază pentru olteni. A fost utilizat în 31 de partide în toate competițiile, acesta oferind două assist-uri. Acesta a fost cel mai prolific an din punct de vedere al trofeelor, fundașul reușind să câștige Cupa și Supercupa României alături de olteni.

A jucat la turneul final alături de naționala U21

În martie 2021, Ștefan Vlădoiu a reprezentat România la turneul final al Campionatului European U21 care a avut loc în Ungaria. După remiza cu Olanda (1-1) și victoria cu Ungaria (2-1), pentru „tricolori” a urmat meciul decisiv pentru calificare cu Germania, acea partidă fiind și primul joc la turneul final pentru Ștefan Vlădoiu.

Debutul în cupele europene

A urmat un nou sezon în care Vlădoiu s-a impus în echipa craiovenilor pe poziția de fundaș dreapta. În stagiunea 2021/2022, în care s-a clasat pe poziția a treia în campionat alături de CS Universitatea Craiova, jucătorul a strâns 30 de partide în toate competițiile, marcând un gol și contribuind decisiv la un gol. Acel an a consemnat și debutul în cupele europene, Ștefan Vlădoiu fiind integralist în partida cu KF Laci din preliminariile UEFA Europa Conference League

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *