„U” Cluj, în fața ultimului meci din 2022 pe teren propriu. Trupa lui Neagoe luptă pentru cele trei puncte vitale în duelul cu UTA Arad

Universitatea Cluj primește duminică, 11 decembrie, de la ora 14:30, pe Cluj Arena, vizita celor de la UTA Arad, în ultimul joc din 2022 pe teren propriu. Cele două formații s-au mai întâlnit direct într-un meci oficial în urmă cu 20 de ani.

Pentru ambele formații situația în clasament este complicată, UTA fiind pe locul 15, direct retrogradabil, în timp ce Universitatea este pe 14, astfel victoria este singura variantă pentru ambele formații, fiind vitală pentru supraviețuire.

La fel ca și UTA, clujenii au tot patru victorii în Superligă și 6 egaluri, față de doar 5 egaluri pentru UTA.

Întâlnirea din turul de campionat a fost câștigată la Arad de UTA cu scorul de 2-1 pe Arena „Francisc Neuman”. Arădenii au obținut de atunci doar două victorii în campionat. Cei mai prolifici jucători ai arădenilor sunt Philip Otele și Virgiliu Postolachi, ambii cu câte 4 goluri, pe lângă aceștia pe lista marcatorilor aflându-se Claudiu Keșeru (2), Juan Bautista Cascini (2), Alexandru Benga (1) și Aly Abeid (1). Arădenii sunt a doua cea mai modestă echipă în deplasare, având o singură victorie în nouă partide.

Înaintea sezonului 2022/2023, ultima dată când ne-am întâlnit cu UTA în primul eșalon a fost în 2007/2008, atunci ambele întâlniri terminându-se la egalitate, 1-1 la Arad și 2-2 la Cluj-Napoca. În acea partidă de pe vechiul „Ion Moina” autorul celor două goluri ale lui ”U” a fost Cristian Silvășan.

Tehnicianul Eugen Neagoe a prefațat partida cu UTA Arad de astăzi în cadrul unei conferințe de presă premergătoare și a început discursul cu un nou atac la adresa celor care se ocupă de gestionarea gazonului de pe Cluj Arena, dar și despre problemele de lot.

„Suntem în fața unui joc important pentru noi, dar din păcate trebuie să începem cu alt subiect. Mă refer la gazon. Avem un oraș de 5 stele, un stadion de 5 stele și un gazon de -4 stele. Ați văzut și dumneavoastră cum a arătat gazonul la jocul contra Rapidului. Sincer, cred că e cel mai prost gazon din țară sau la concurență cu cel de la Arad. Am văzut că și acolo este cam la fel.

Suntem la două zile după jocul cu Rapid și nici până în acest moment, când noi discutăm despre jocul cu UTA, nimeni nu a intrat pe gazon să-l îndrepte puțin. Am jucat și eu fotbal, am antrenat multe echipe și știu cum se procedează, dar aici nu am văzut din august pe cineva care să se ocupe de gazon. Este păcat, pentru că și adversarii noștri ne spun asta când joacă aici, dar din păcate nu sunt eu persoana care ia decizii și nu sunt responsabil cu gazonul. Este rușinos să avem așa stadion frumos și să ne prezentăm cu un asemenea gazon.

Încerc să-i capacitez pe băieți pentru meciul de duminică, să treacă peste această problemă. Jucând acasă, încercăm să construim și să ajungem la poarta adversă, să marcăm goluri, însă este destul de greu. Este un efort fantastic pe acest teren să intri în luptă cu adversarul. Băieții sunt conștienți de importanța jocului și sunt pregătiți. Sunt convins că ne va aștepta o partidă dificilă. Adversarul își dorește să iasă din acea zonă la fel ca și noi, și ei își doresc să acumuleze puncte, dar pe noi ne interesează problemele cu care ne confruntăm.

Haită are o problemă, nici nu va fi în lot pentru jocul cu UTA. Vom vedea dacă reușim să-i recuperăm până la ora jocului pe Iliev, Romario Pires, Bic și Filip. Avem multe probleme, însă trebuie să trecem peste ele și cei o să intre pe teren să dea dovadă de caracter și să trecem peste acest hop.”

Neagoe este de părere că acest duel cu UTA nu este ca o finală:

„Nu consider că acest joc este o finală. Este un joc foarte important de campionat, ca fiecare joc pe care îl avem de disputat. Este foarte important ca echipa să câștige și să acumuleze puncte, dar nu este nicio finală. Sunt încă 10 jocuri din campionatul regular, apoi cele 9 din play-out, este timp. Putem să acumulăm încă foarte multe puncte. Sigur, este un joc important și nu-mi doresc să pierdem niciodată. Mi-aș dori să câștigăm de fiecare dată daca s-ar putea, dar nu se poate pentru că întâlnim și adversari care în acea zi sunt mai buni sau mai inspirați și reușesc să câștige. Sunt convins că băieții noștri vor face un joc bun duminică, nu va fi ușor, dar am încredere în ei„, a mai precizat NEagoe.

Antrenorul a fost întrebat și dacă a auzit declarația patronului de la CSU Craiova, cum că ar fi pe listă după plecarea lui Mirel Rădoi:

„N-am auzit, nu știu când a spus patronul Craiovei. De fiecare dată când au fost probleme acolo, numele meu s-a vehiculat. Știți foarte bine istoricul meu. Acolo am crescut, am jucat aproape 9 ani la prima echipă, am câștigat trofee cu Universitatea Craiova. E un loc special în inima mea. În acest moment sunt la Universitatea Cluj și chiar nu pot să comentez nimic despre Craiova„.

Florin Purece a răspuns și el întrebărilor jurnaliștilor și a început astfel:

O să fie un meci de luptă probabil, dar așa a fost și cu Rapid. Am încercat să construim atât cât s-a putut, am făcut și câteva faze frumoase unde puteam să și marcăm. Sperăm să facem un joc mai complet decât acela, să înscriem și să câștigăm. Avem nevoie de cele trei puncte și sper să le obținem.

Eu am jucat acum mulți ani la UTA. Era alt stadion și erau alte vremuri atunci. E un meci important pentru noi și pentru mine. Sper să câștige echipa mea și atât, nu am nimic special pentru acest meci. Întâlnim o contracandidată. Trebuie să avem atitudine, să ne facem jocul și să marcăm. Cred că ultima dată ne-a lipsit doar golul”, a declarat jucatorul.

Meciul dintre Universitatea Cluj și UTA Arad are loc duminică, 11 decembrie, începând cu ora 14:30 și o să fie în direct pe Digisport, Prima Sport și Orange Sport.

Foto: Mihai Rusu

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *