U-BT Cluj-Napoca, la al 12-lea succes al sezonului. Trupa lui Silvășan a trecut și de CSM Ploiești!

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania s-a impus cu scorul de 85-72 (22-26 / 16-9 / 22-15 / 25-22), sâmbătă seara, în fața lui CSM Ploiești și a bifat a 12-a victorie în actuala ediție de campionat.

Trupa clujeană a început în forță confruntarea din BT Arena, iar Meindl a deschis scorul, însă ploieștenii nu au cedat și au demonstrat de ce sunt una dintre revelațiile  sezonului.

Cu experimentatul Popa Calotă vârf de lance, care a știut cum să-și pună în valoare colegii, Ploieștiul s-a aflat la conducere pe tabelă de mai multe ori, dar replica campionilor a venit de la Shepherd și Cățe, cel din urmă zguduind panoul cu un slam-dunk de efect, 38-35, rezultat înregistrat la pauza mare.

După succesul categoric cu BC CSU Sibiu, U-Banca Transilvania Cluj a impus ritmul în partea a doua a meciului și a preluat conducerea, iar după o serie de blocaje la ofensiva prahovenilor, Meindl și-a desprins echipa la 46-38, urmând ca până la final doar gazdele să controleze autoritar jocul și să își adjudece victoria mult așteptată, un succes de moral înaintea duelului din EuroCup cu JL Bourg.

„Îmi place mult aici. M-am integrat bine între băieți și înțeleg cerințele antrenorului, care este foarte bun. Cred că avem potențialul să construim ceva frumos. Trebuie doar să jucăm împreună și să creștem tot împreună. Astfel, există șanse să obținem rezultate mărețe în EuroCup și apoi să câștigăm campionatul.

În prima repriză a meciului am fost prea concentrați să înscriem, apoi antrenorul ne-a transmis indicațiile necesare pentru a pune stăpânire pe meci. Am jucat primul meci acasă, iar fanii de aici sunt cei mai frumoși pe care i-am întâlnit în toată cariera mea”, a declarat baschetbalistul Kasey Shepherd.

„Un meci în care nu am fost foarte concentrați în prima parte. Nu am fost deloc mulțumiți de atitudinea arătată. Am început altfel repriza a doua și ne-am impus. Mergem mai departe, ne bucurăm că nu s-a accidentat nimeni și că am obținut o nouă victorie în Liga Națională.

Acum ne gândim doar la meciul cu JL Bourg, care este foarte important. Akos Szentkuti a jucat bine, arată multă maturitate pentru vârsta lui și pot să mă bazez pe el. Și-a câștigat minutele la antrenamente și mă bucur că a profitat de ele, jucând bine”, a declarat antrenorul Mihai Silvasan.

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj-Napoca va avea loc miercuri, 11 ianuarie, de la ora 19:30, cu francezii de la JL Bourg, din cadrul etapei a 10-a a EuroCup.

Foto arhiva

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *