Transfer de senzație la U-BT. Un jucător din NBA vine la Cluj-Napoca

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania, campioana României, a reușit un transfer de senzație în aceste zile. Este vorba de un american care a evoluat la cel mai înalt nivel în acest sport, timp de două sezoane în titrata competiție NBA; la New Orleans Pelicans, Dallas Mavericks și Cleveland Cavaliers.

Este vorba de baschetbalistul Jalen Jones, care măsoară 2.01 metri şi s-a născut pe 27 mai 1993 în Dallas, statul Texas.

Americanul și-a început cariera la liceu, unde a evoluat pentru Mansfield Timberview şi Justin F. Kimball din Texas, remarcându-se cu mai multe premii individuale. Ulterior a mers la facultate la Southern Methodist University, însă a absolvit celebra universitate Texas A&M. N-a fost draftat în NBA, aşa că a ales să îşi înceapă cariera profesionistă în NBA G-League, la Maine Red Claws. 

Cum a ajuns să joace în NBA

Jones s-a remarcat în meciurile din G-League, astfel că New Orleans Pelicans i-au oferit un contract și astfel a ajuns să evolueze în NBA; pe poziția de extremă, unde a strâns 32 de meciuri și a avut medii de 4.8 puncte, 2.3 recuperări şi 0.4 intercepţii.

Experiența din Europa

Americanul a venit în cele din urmă în Europa, semnând cu Baskonia, grupare angrenată în Euroligă. Acolo a jucat în 19 meciuri din sezonul 2018-2019 al Euroligii, acumulând statistici de 4.5 puncte, 1.9 recuperări şi 0.3 intercepţii. Totodată, noul nostru jucător a activat la JL Bourg, alături de care a participat în 7Days EuroCup. Astfel, a bifat 10 prezenţe în stagiunea precedentă, cu medii de 8.9 puncte şi 3.9 recuperări.

Jalen Jones a evoluat ultima dată pentru formaţia israeliană Hapoel Haifa, pentru care a înregistrat 11.0 puncte, 6.6 recuperări şi 1.4 pase decisive.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *