Fanii lui „U” Cluj nu vor face deplasarea la Craiova din solidaritate cu suporterii olteni: „Fotbalul fară suporteri nu își are sensul!”

Clubul FC U Craiova 1948 a luat decizia de a interzice accesul spectatorilor la meciul cu Universitatea Cluj din această seară, de la ora 20:00, pe stadionul Ion Oblemenco, din cauza scandărilor rasiste și xenofobe de la meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Dar fanii Universității Cluj vor face totuși deplasarea la Craiova, chiar dacă nu vor putea intra pe stadion, și au transmis un mesaj cu privire la acest lucru.

„Din păcate fotbalul românesc nu se mai joacă de mult numai pe teren și doar pentru suporteri. Interesele financiare lasă pete pe caractere, politicul umple de putregai sportul, respectul față de sportivi și suporteri sunt curate precum mocirla (vom reveni asupra acestui subiect).

Peluza Șepcile Roșii a hotărât să nu facă demersurile necesare către federație astfel încât accesul nostru în stadion la meciul cu FCU de vineri 2 feb. de la ora 20:00, să fie permis, iar deplasarea la Craiova să aibă loc. Iubim “U”Cluj până la moarte și dincolo de ea! Suntem alături de Simbol la bine și mai ales la greu, însă nici măcar din dragoste pentru culori, nu acceptam să susținem Universitatea având parte de un avantaj nemeritat, fără să-i avem pe adversari în cealaltă peluză, atunci când absența nu este decizia lor!

Peluza Șepcile Roșii și-a arătat sprijinul pentru cauza pentru care și FCU este sancționată, așa cum și “U”Cluj a fost prima lovită și sancționată abuziv în disputa iredentism vs “xenofobism”. Suntem Simbolul unor Inimi Românești! Pentru “U” și pentru România stăm demni și luăm atitudine împotriva oricăror acțiuni antiromânești și nu-i tolerăm pe aceia care desconsideră România și valorile ei! În contextul evenimentelor petrecute recent la Sf. Gheorghe, ținând cont de decizia clubului FCU de a nu permite accesul suporterilor pe stadion, am hotărât din solidaritate față de ceilalți suporteri, cărora le este îngrădit dreptul de a-și susține favoriții, că nu vrem să fim singurii alături de echipa pe care o iubesc. Așa cum pe teren confruntarea se desfașoară între două echipe, așa și spectacolul pe care suporterii îl fac, trebuie să aibă două tabere. Fotbalul fară suporteri nu își are sensul!

Sportul în general, fotbalul în particular, există pentru că o mare masă de oameni le iubesc, respectă efortul sportivilor, își doresc să-și susțină favoriții și se identifică cu bucuriile și suferințele celor care iubesc aceleași culori și simboluri! Nu desconsiderați suporterii! Nu ignorați nevoia lor de a-și arăta dragostea pentru echipele iubite, nu-i alungați de lângă ce iubesc! Pentru că suferința lor va fi cauza suferințelor voastre!„, a fost mesajul peluzei clujene.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *