Lovitură de teatru din Gruia. Înfrângere la limită pentru CFR Cluj în finalul derby-ului cu FCSB

CFR Cluj a pierdut, la limită, pe finalul unui derby înghețat cu FCSB, scor 0-1, printr-un gol înscris în minutul 88 de bucureșteni în urma unei erori defensive, în cadrul etapei a 24-a a Superligii.

Derby-ul etapei a început cu o întârziere de 10 minute din cauza nocturnei care a căzut în Gruia, din nou, pentru a doua oară după episodul din meciul cu Mioveni. Organizatorii au reușit să dea drumul nocturnei în timp util, iar partida a început fără probleme.

FCSB a părut că s-a acomodat mai repede condițiilor de joc ajungând de mai multe ori în careul lui Scuffet, care a avut două ieșiri oportune. Cu toate acestea prima ocazie notabilă a partidei a fost semnată de Ermal Krasniqi. La debutul său în Gruia a fost aproape de un gol spectaculos de la 20 de metri, dar Târnovanu s-a opus cu un plonjon superb.

Minutul 15 a adus o ocazie și mai mare, de această dată la poarta gazdelor. Cordea s-a trezit cu mingea la doi metri în fața porții dar nu a reușit să-l învingă pe Scuffet care a blocat miraculos. Krasniqi a mai amenințat o dată poarta roș-albastră în minutul 22, când șutul deviat al acestuia a trecut puțin pe lângă țintă. Kosovarul s-a remarcat și în minutul 30. După ce i-a amețit pe Sorescu și pe Cordea, a șutat puternic pe poartă dar Târnovanu a fost pe minge.

La faza imediat următoare, Adrian Șut a fost aproape să îl surprindă pe Scuffet cu un șut din prima de la distanță. Italianul a avut un reflex pe măsură.

Parte a doua a început cu CFR-ul în atac, iar introducerea lui Ciprian Deac încă de la pauză s-a văzut de la prima sa acțiune. După ce a trecut de doi adversari la marginea careului, mingea a ajuns la Petrila care l-a testat pe Târnovanu cu un șut puternic. La faza imediat următoare, Tavi Popescu l-a pus la grea încercare pe Scuffet cu un șut plasat sub bară, dar portarul CFR-ului a scos în corner. Minutul 70 a adus poate cea mai mare ocazie a clujenilor. Deac l-a găsit excelent în careu pe Yeboah, care a preluat bine dar șutul său a fost deviat în bară. În minutul 79, Edjouma și-a încercat norocul din marginea careului, dar fără reușită. La doar un minut distanță, noul intrat Yeboah a ratat din poziție singur cu portarul, Târnovanu având un reflex foarte bun.

Roș-albaștrii au reușit să înscrie golul victoriei cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar, Edjouma a înscris după o bâlbâială și o gafă în defensiva feroviarilor.

Trupa lui Petrescu nu a mai reușit să înscrie golul egalizator, în ciuda unu forcing ofensiv, însă oaspeții au tras de timp în cele cinci minute de prelungiri.

In urma acestui succes, la limită, FCSB s-a apropiat la 6 puncte de liderul CFR.

Următorul joc oficial pentru CFR Cluj va avea loc sâmbătă, 11 februarie, de la ora 20:00, cu CSU Craiova.

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet – Camora, Burcă, Yuri, Manea – Cvek, Muhar, Boateng – Krasniqi, Janga, Petrila

Rezerve: Bălgrădean, Braun, Kolinger, Hoban, Bordeianu, Deac, Fica, Birligea, Yeboah

Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Cristea, Tamm, Radunovic – Edjouma, Sut, Olaru – Cordea, Compagno, O. Popescu

Rezerve: Vlad, Crețu, Haruț, Miculescu, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Raduslavescu

Antrenor: Leonard Strizu

Arbitru principal: Sebastian Colțescu

Asistenți: D. Mitruți, G. Neacșu

VAR: S. Costreie / AVAR: M. Orbuleț

Arbitru rezervă: A. Moroita / Obs. de joc: E. Alexandru / Obs. de arbitri: O. Șovre

Daniel Kerekes

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *