Petrescu, la finalul meciului pierdut cu FCSB: „Indiferent de rezultatul de azi lupta va fi până la capăt, dar nu în două echipe, ci în 5 sau 6”

Antrenorul Dan Petrescu a făcut analiza meciului pierdut duminică seara, 5 februarie, pe teren propriu, cu FCSB, scor 0-1 și a declarat că rezultatul de azi nu decide nimic, iar lupta pentru titlu se va da până în ultima etapă, în cinci sau șase echipe.

„În prima repriză FCSB a fost mai bună, nu trebuie să zic numai eu, toată lumea a văzut, au avut mult mai multe ocazii, au fost mai agresivi, iar în repriza a doua am fost noi care am controlat meciul mai bine, ei nu au avut nicio ocazie, noi am avut câteva și chiar înainte de gol noi am avut o ocazie mare la Yeboah.

Fotbalul se joacă pe goluri, cred că dacă era 0-0 era rezultatul corect, dar dacă ei au marcat înseamnă că merită să câștige. A fost un gol de calitate, ei au jucatori de calitate și îmi pare rău că în prima repriză le-am făcut cadou, dar e bine că nu am luat gol. În a doua repriză am jucat bine și am luat gol. Fotbalul câteodată nu are logică și mereu au fost așa meciurile cu FCSB, se poate întâmpla orice, oricând.

E clar că voiam să câștigăm, nu cred că s-au mulțumit. La faza golului trebuie să o văd mai bine, pentru că era așa de frig că nu mai vedeam mai nimic, dar parcă prea ușor a fost golul luat ținând cont de faptul că în repriza a doua ne-am apărat bine”, a declarat Dan Petrescu la finalul jocului cu FCSB.

Tehnicianul a vorbit și despre gerul care a fost la Cluj în timpul partidei. „E prima oară în cariera mea de antrenor, nu am prins niciodată așa frig, nici ca jucător. Dar dacă trebuie să jucăm, jucăm, acum nu trebuie să găsești scuze că a fost frig și am pierdut. Trebuie să joci fotbal pe orice teren, iar dacă așa a fost terenul și vremea trebuia să ne adaptăm și noi mai bine. Cred că dacă nu luam acel gol aș fi fost mulțumit acum și eu și băieții, pentru că era important ca în trei meciuri să nu primim gol, dar mergem înainte”.

Lupta pentru titlu se va da până în ultima etapă

„Indiferent de rezultatul de azi nu se întâmpla nimic, a zis bine MM Stoica, dacă sunt 12 sunt 6. Dar noi mai avem încă 16 meciuri, 6 în campionat și 10 în play-off. În 16 meciuri se poate întâmpla orice, mai ales că sunt și accidentări, ghinioane. Indiferent de rezultatul de azi lupta va fi până la capăt și nu în două echipe, ci în 5 sau 6 până în ultima etapă.

În prima repriză au fost ei mai buni, mi se pare că era ca în meciul cu Slavia Praga, au venit ei peste noi și ne-au atacat, ne-au surprins cu presing și am fost prea moi. În repriza a doua a intrat o cu totul altă echipă și nu mă gândeam sincer că o să mai putem lua gol, mă gândeam că o să dăm gol pe final.

La meciurile astea tari e clar că dacă ai ocazia trebuie să o bagi în poartă. E clar că la CFR lipsește un golgheter veritabil, asta vede toată lumea”, a mai precizat antrenorul.

Următorul joc oficial pentru CFR va avea loc sâmbătă, 11 februarie, de la ora 20:00, cu CSU Craiova.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *