CFR Cluj înfruntă penultima clasată pe teren propriu! Dan Petrescu: „Sunt șocat de poziția lor din clasament”

CFR Cluj va juca în compania ocupantei penultimului loc din clasamentul Superligii, UTA Arad, în etapa cu numărul 28. Clujenii întâmpină numeroase probleme de lot înaintea acestei partide. Pe lângă „dispariția” lui Malele de la antrenamente, Daniel Bîrligea s-a accidentat iar Nana Boateng este suspendat pentru acest meci.

Elevii lui Dan Petrescu au la dispoziție două zile de odihnă, după meciul de la Ploiești. Victoria, scor 5-2, a fost cea mai mare, a campioanei din acest sezon. Feroviarii s-au dezlănțuit pe „Ilie Oană”, dar relaxarea de pe finalul partidei l-a nemulțumit pe antrenor. La Ploiești s-a accidentat din nou Daniel Bîrligea, pe care Dan Petrescu îl așteaptă să intre pe teren cel târziu împotriva Universității Cluj, în ultima etapă a sezonului regular. Ermal Krasniqi este, și el, incert pentru meciul de mâine. Kosovarul și-a dat glezna peste cap pe gazonul prahovean.

UTA Arad se află într-o situație critică, pe loc retrogradabil. Locul din clasament este o consecință a formei slabe pe care elevii lui Laszlo Balint au arătat-o în ultimele luni. Cu o singură victorie în ultimele 17 meciuri de campionat, arădenii vin în Gruia pentru a face surpriza. Aceștia au jucat vineri, ultimul meci: o înfrângere în fața liderului, Farul, scor 0-1.

E incredibil acest lucru (n.r. locul UTA-ei din clasament). Vă dați seama că n-am avut timp de nimic. Am stat toată ziua pe drum. Azi dimineață am văzut două meciuri, am văzut lotul. Chiar sunt șocat de poziția lor din clasament. Nu înțeleg la asemenea jucători cum au ajuns acolo, dar se poate întâmpla la orice echipă. Eu mă gândesc la Chelsea, care are jucători fantastici și e pe locul 11.

Sunt lucruri pe care nu le poți explica. Nici eu nu pot explica cum UTA a putut să piardă cu Farul, unde nu merita. Cu Chindia trebuia să câștige, a avut ocazii, penalty neacordat. Cu Sibiul, la fel. Au avut și ghinion, clar. Au antrenor și jucători foarte buni, iar față de noi au și trei zile în plus de odihnă. Sunt îngrijorat de acest aspect. Sunt accidentări, suspendări, iar viața noastră va fi foarte grea mâine”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare partidei.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *