Dan Petrescu nu scapă de problemele de lot nici înaintea semifinalei din Cupă: „Cad jucătorii ca popicele!”

CFR Cluj o va întâlni mâine, 26 aprilie, de la ora 19:00 pe Sepsi OSK în cadrul semifinalelor Cupei României. Meciul se va juca într-o singură manșă, pe stadionul din Sf. Gheorghe, motiv de nemulțumire pentru tehnicianul campioanei, Dan Petrescu. Acesta a prefațat duelul împotriva covăsnenilor, punctând și faptul că echipa suferă în continuare din cauza accidentărilor.

Antrenorul CFR-ului este 100% concentrat pe această partidă, care ar putea să trimită echipa clujeană în finala Cupei României pentru prima oară din 2016 încoace, atunci când feroviarii, conduși de Toni Coinceicao, au egalat-o pe Dinamo București de la 0-2 și au adus cupa la Cluj după ce s-au impus la loviturile de departajare. Anul acesta Cupa României înseamnă pentru CFR un bilet pentru calificările Conference League în contextul problemelor din campionat.

„Mâine se joacă pentru a ajunge într-o finală. E clar că este un meci vital pentru ambele echipe. Pentru mine este important orice meci și orice trofeu. Problemele de lot sunt mari, din păcate. Va fi al 57-lea meci al stagiunii și se vede, se simte. Cad jucătorii ca popicele. Nu e bine, mai ales după o înfrângere, dar nu avem ce face. Cei care au rămas trebuie să joace, să se autodepășească, să scoată maxim și să încerce să califice echipa mai departe.” Antrenorul clujenilor nu a dorit să numească jucătorii accidentați.

„Nu există favorite la semi-finală și finală, în opinia mea. E clar că dacă ai accidentați, e mai greu. Ei nu au accidentați, din câte știu eu. Noi avem foarte mulți jucători importanți care lipsesc, dar asta se întâmplă de o perioadă bună. Eu cred că șansele la acest meci sunt de 50-50. Normal că voiam să se joace la noi acasă. Nici asta nu m-i se pare corect. În semi-finale trebuia să fie tur-retur, sau un meci pe teren neutru. Altă chestie, care numai în fotbalul românesc se întâmplă.”

Este al doilea meci dintre cele două echipe din ultimele 11 zile. În partida din play-off, clujenii s-au impus pe teren propriu după ce au întors scorul de 0-1, înregistrat după chiar prima fază ofensivă a covăsnenilor. Bîrligea și Deac au marcat pentru prima victorie a CFR-ului din actuala ediție de play-off.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *