Întăririle continuă la „U” Cluj. Doi jucători cu mare experiență au semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a început întărirea lotului pentru viitorul sezon 2023-2024 și a anunțat două transferuri astăzi în compartimentului defensiv. Este vorba de fundașii Bogdan Mitrea și Doru Popadiuc.

Fundașul clujean Bogdan Mitrea revine astfel „acasă”, la Universitatea și a oferit o primă declarație: „Sunt bucuros că m-am întors acasă, pot spune că e acasă. Mereu mi-am dorit să joc în tricoul Universității pentru echipa mare.

Din păcate până acum nu am avut ocazia, dar mereu am sperat că într-o zi mă voi întoarce și chiar sunt bucuros că am semnat cu ”U” Cluj. Sper să devenim o echipă puternică la anul, de temut și să le fie frică tuturor când vor juca împotriva noastră. Obiectivele personale mereu am încercat să le țin pentru mine, importante sunt obiectivele de echipă„.

Născut la Cluj-Napoca, Mitrea a fost junior la „U” și a plecat apoi la FCM Turda, pentru ca în continuare să treacă pe rând pe la CSMS Iași, Viitorul Constanța, Ascoli (Italia), FCSB, AEL Limassol (Cipru), Doxa Katokopias (Cipru), Spartak Trnava (Slovacia), Sepsi OSK și CSU Craiova.

Cele mai mute prezențe și goluri le-a adunat la Sepsi OSK (93 meciuri, 12 goluri) și Viitorul Constanța (86 meciuri, 19 goluri), la cea din urmă fiind al treilea marcator al campionatului în 2014-2015.

Mitrea a debutat la Naționala României în 2020, într-un amical cu Belarus în care a și înscris.

Cariera sa a numărat prezențe și în cupele europene, fie că a fost vorba de preliminariile UEFA Champions League, UEFA Europa League sau UEFA Conference League. Pe când evolua la FCSB, a prins un meci și în grupele Europa League (2016-2017).

Peste 200 de meciuri în fotbalul românesc la nivel de seniori

Fundașul are o vastă experiență în fotbalul românesc, unde a jucat atât în Liga 2, timp de 21 de meciuri, cât mai ales în Superligă în peste 200 de ocazii.

Recentul sezon i-a adus 24 de apariții pe prima scenă, atât la Sepsi cât și la CSU Craiova, în această perioadă reușind să marcheze 3 goluri și să ofere o pasă de gol.

Mitrea are în palmares trei trofee importante, două câștigate destul de recent la Sepsi OSK (Cupa României și SuperCupa).

Doru Popadiuc, un alt jucător cu mare experiență a semnat cu „U” Cluj

Mijlocașul Doru Popadiuc este a treia achiziție a Universității Cluj, un jucător cu mare experiență în Superligă și prezențe la naționalele de juniori. Acesta a avut contact cu eșalonul de elită la Ceahlăul Piatra Neamț în 2013/2014, după care a evoluat în prima ligă pentru FCSB, FC Voluntari, Politehnica Iași și Chindia Târgoviște.

Mijlocașul beneficiază de o experiență importantă în Superliga, prin cele peste 220 de prezențe în campionatul intern.

În plus, Popadiuc s-a regăsit în loturile naționale la U19 și U21. Pentru România U19 a strâns șase prezențe, în timp ce pentru naționala U21 a evoluat de două ori.

Transferul în Kazahstan

Printre cluburile pentru care a evoluat s-a regăsit și Irtysh Pavlodar, un club din Kazahstan, unde a strâns 32 de prezențe și a marcat 5 goluri și o pasă de gol.

În sezonul petrecut la clubul kazah, Popadiuc a fost al doilea marcator al echipei.

Popadiuc are două trofee alături de FC Voluntari, iar primul său trofeu la seniori a venit la FCSB, o Cupă a Ligii. Cu Voluntari, mijocașul a câștigat Cupa României și Supercupa.

Cel mai recent, jucătorul a jucat la Chindia Târgoviște, formație pentru care a înscris 8 goluri și a oferit 4 pase decisive în 34 de meciuri în sezonul recent din Superligă, fiind al doilea marcator din lotul dâmbovițenilor, club pentru care a adunat cele mai multe meciuri din cariera sa.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *