Cine este noul antrenor secund al U-BT Cluj, Srđan Flajs?

Un nou antrenor secund se alătură staff-ului tehnic al campioanei U-Banca Transilvania Cluj, condus de Mihai Silvășan.

Este vorba de sârbul Srđan Flajs, care vine la Cluj-Napoca după ce a fost ntrenor asistent la echipe importante, precum Steaua Roșie Belgrad, Lietuvos Rytas Vilnius sau Buducnost Podgorica.

Cine este noul secund al lui Silvășan?

Născut pe 12 iulie 1975, Flajs este originar din Belgrad. Nu a activat ca baschetbalist profesionist și s-a axat mai degrabă pe antrenorat. Drept urmare, a debutat ca antrenor în 1993 la KK Beovuk 72 Belgrad, unde s-a ocupat de pregătirea juniorilor. Ulterior a făcut pasul spre prima echipă. În 2003 a trecut la KK Atlas Belgrad, iar de-a lungul carierei a mai stat pe banca formațiilor Vojvodina Srbijagas, KK Superfund Belgrad, Mega Leks Belgrad sau Lietkabelis Panevėžys (Lituania). 

Flajs se numără printre colaboratorii apropiați ai celebrului Aleksandar Džikić, care a fost, multă vreme, singurul antrenor venit în NBA direct din Europa. Acesta a lucrat ca secund la Minnesota Timberwolves, iar marile performanțe le-a bifat în Europa alături de Krka, Partizan Belgrad sau Buducnost. Astfel, ca secund al lui Džikić, Srđan Flajs a cucerit trofeul Ligii Adriatice și Cupa Muntenegrului cu Buducnost. 

În cele din urmă, Džikić a plecat de la Buducnost, dar Flajs a revenit la echipă sub comanda lui Dejan Milojević, câștigând încă o dată Cupa, la care s-a adăugat și Campionatului Muntenegrului. Totodată, noul nostru secund are în palmares o Cupă a Serbiei, adjudecată cu Mega Leks. 

Ultima dată, Srđan Flajs a colaborat cu Hapoel Ierusalim.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *