3 zile până la DERBY DE CLUJ. Cele două galerii fierb de nerăbdare înaintea duelului de pe Cluj Arena!

Un nou episod din Derby-ul Clujului dintre Universitatea și CFR se va consuma luni, 21 august, de la ora 21:30, pe Cluj Arena, iar spiritele s-au încins înainte de meci între suporteri.

Confruntarea contează pentru etapa a 6-a a Superligii, iar alb-negrii ocupă locul 10 în clasament, cu 6 puncte, în timp ce feroviarii au un punct peste și se află pe 6.

Ambele galerii se mobilizează la maximum pentru a umple stadionul Cluj Arena și a-și arăta devotamentul pentru culorile clubului favorit, iar fanii trupei din Gruia au promis că vor umple sectorul rezervat echipei oaspete.

Comunicat oficial al lui CFR Cluj

Conducerea clubului din Gruia susține într-un comunicat oficial că gazdele nu au deschis și inelul superior al Cluj Arena, ci doar pe cel inferior.

„După consultări cu suporterii noștri, și în baza relațiilor pe care conducerea clubului nostru le-a construit, în ultimii doi ani, cu Universitatea Cluj, am solicitat printr-o adresă trimisă vineri, 11 august, ca biletele destinate galeriei echipei noastre să fie în inelul superior al Peluzei 2, și nu în cel inferior, așa cum s-a procedat anterior.

Ne-am dorit asta pentru ca și galeria noastră să beneficieze de o vizibilitate și de o acustică egală cu cea de care se bucură suporterii echipei gazdă.

Miercuri după-masă, la o distanță de patru zile și jumătate, Universitatea Cluj ne-a respins cererea, folosind argumente nejustificate în ciuda deschiderii de care am dat dovadă la meciul retur din etapa 30 a sezonului precedent, disputat în Gruia.

Dar, respectul și buna colaborare există doar atunci când ambele părți își doresc cu adevărat acest lucru. Astfel, biletele pentru galeria noastră sunt disponibile exclusiv în inelul inferior al Peluzei 2, la prețul de 20 de lei”, a transmis clubul CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook. 

Contre între cele două peluze rivale

Reprezentanții Peluzei Vișinii au fost extrem de iritați pentru faptul că clubul gazdă nu a deschis și inelul superior al stadionului Cluj Arena și le-au fost alocate doar 1500 de bilete pentru derby, însă decizia a venit la solicitarea Jandarmeriei Cluj din motive de siguranță.

„Normalitate? Unde e normalitatea pe care FC Universitatea Cluj si suporterii săi o clamează de fiecare dată când emit diferite pretenții la meciurile care se dispută în Gruia? Pretenții pe care clubul nostru le-a satisfăcut cu vârf și îndesat, fără a sta foarte mult timp la discuții, permițând accesul suporterilor universitari în Gruia, în mod organizat, atât în peluză cât și în T2.

S-a cerut un singur lucru în schimb. Accesul în inelul superior al peluzei pentru suporterii ceferiști.

A venit momentul să devină realitate această înțelegere, dar se pare că clubul universitar alege să își arate acea față pe care de fapt noi o cunoaștem cu toții.

La cererea făcută de Fotbal Club CFR 1907 CLUJ, vineri, 11.08.23, deși au trecut deja cinci zile, răspunsul din partea universitarilor încă nu a venit! CE MAI AȘTEPTAȚI? Nu aveți ok-ul din partea primarului? Sau poate din partea suporterilor? Fiți asumați, nu mai căutați diferite tertipuri! Sau cumva vă este teamă că vin frânele peste voi?

Dar nu uitați, dragi universitari, după faptă și răsplată!

NOI trebuie sa ignorăm aceste șicane, trebuie să rămânem pregătiți, trebuie să rămânem uniți! Iar când va veni momentul, le vom arăta că nu s-au temut degeaba!

ARDE GRUIA DE NERABDARE!„, au declarat ultrasii lui CFR Cluj.

Replica fanilor lui „U” Cluj

Fanii Universităţii Cluj au transmis și ei o replică rivalilor din Gruia după ce aceştia din urmă s-au plâns că nu au primit un răspuns favorabil la solicitarea ca biletele destinate galeriei echipei „feroviare” să fie în inelul superior al Peluzei 2, și nu în cel inferior la derby-ul oraşului. 

„De-a lungul timpului, din partea clubului pe care aceștia îl susțin, noi Șepcile Roșii, am avut parte de orice, însă nu de normalitate sau pretenții satisfăcute în ceea ce privește biletele sau locurile în tribune. Am avut parte în schimb de suficiente șicane, piedici și eforturi din partea organizatorilor din deal, de a-și dovedi priceperea în batjocură la adresa normalității.

De la bilete la suprapreț cu dedicație pentru Șepcile Roșii (între 150 și 250 lei, in 2011 ), în timp ce „gazdele” au primit invitații, până la bilete împărțite din portbagaj în timp ce casele de bilete erau închise și anul acesta, pe motiv că s-au epuizat biletele; de la controale exagerat de minuțioase la accesul pe stadion, incluzând descălțarea, până la interzicerea accesului pe stadion purtând însemnele „U” Cluj; de la minciuni și exagerări, împrăștiate în presă pe diferite subiecte care ne implică, până la teatru ieftin, piesă repetitivă cu fiecare ocazie a confruntărilor, despre victimizare, „lipsa spiritului civic și golănia celor de la „U” , precum și multe altele.

Putem doar să presupunem că rândurile comunicatului celorlalți suporteri din Cluj-Napoca au fost scrise de niște tineri frânari, care nu au prea multe derby-uri de Cluj trăite pe stadion și nu cunosc toate strategiile anti „U”-iști ale celor din Gruia, pentru că altfel dau dovadă de tartuferie, amnezie sau intenții provocatoare, în aceeași notă a șicanelor și acțiunilor murdare amintite mai sus.

Acești suporteri care se declară indignați, au fost mereu primiți bine, de FC Universitatea Cluj , pe stadionul nostru din Parcul Central. Întotdeauna au avut la dispoziție bilete mai mult decât suficiente pentru numărul în care se prezentau, la fiecare meci au avut ocazia de a urmări de vis-a-vis, spectacolul din Peluza noastră, ocupandu-și memoria telefoanelor cu poze și video-uri, ideale ca material didactic. Mai greu le-a fost în afara stadionului, spre și dinspre stadion, că acolo noi suntem organizatori.

Fiți bărbați și lăsați copilăriile, că vă faceți de râs, iar! Probabil că ceea ce ziceți este adevărat, însă într-un context ignorat cu bună știință, acela al procentelor cuvenite oaspeților, raportate la capacitatea arenei și a altor regulamente. Vă garantăm că acestea sunt numai pentru siguranța și integritatea voastră, o dovadă că FC Universitatea Cluj ține cont prioritar de interesele voastre și nu de ale noastre. Totuși, în același context, casele de bilete sunt deschise, precum și achiziția biletelor on-line sunt accesibile tuturor, îndrăzniți și ocupați locurile vacante peste tot în tribune.

Oricum, vă așteptăm cu drag și acum, așa cum v-am tot dovedit că trebuie să o facă gazdele și vă recomandăm călduros să aveți bateriile telefoanelor încărcate, spațiu în memoria telefoanelor și legate strâns șireturile. Rămâneți uniți, nu vă dispersați! Haide „U”! În Cluj doar Universitatea!”, au transmis pe Facebook Şepcile Roşii 1919.  

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *