Game. Set. Magic! Turneul de tenis Transylvania Open 2023 este gata de start

Sorana Cîrstea devine favorita numărul 1 a turneului. Mara Gae, câștigătoarea US Open 2023 la junioare dublu, își face debutul în circuitul WTA! Noua ediție a Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la categoria WTA250 în 2022, este gata de start și aduce la Cluj-Napoca nume mari ale tenisului mondial. 

Sorana Cîrstea (locul 25 WTA), cea mai bine clasată jucătoare din România la nivel mondial, a devenit favorita numărul 1 a turneului, după ce Caroline Garcia și Donna Vekić au anunțat că se retrag, din motive medicale. Competiția are loc în perioada 16-22 octombrie 2023, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca și începe cu meciurile de calificări care se joacă în weekendul 14-15 octombrie. Accesul publicului în etapa de calificări este gratuit și se face în baza rezervării prealabile a locului. Momentan, mai sunt disponibile 200 de locuri, iar biletele cu valoare zero vor putea fi achiziționate de la casieria BT Arena. 

Patrick Ciorcilă, Directorul Transylvania Open WTA 250: „Ediția de anul acesta a Transylvania Open este una specială. Am dus o adevărată luptă pentru a păstra turneul la Cluj pentru că, inițial, oficialii WTA au anunțat întoarcerea în calendarul competițional a turneelor din China. Iar asta ar fi încheiat povestea competiției care s-a bucurat de un mare succes, atât din partea publicului, cât și a jucătoarelor, care ne-au desemnat anul trecut ca cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Toate aceste aprecieri ne-au motivat și am reușit în final să găsim o soluție pentru a continua.

Suntem încântați să avem confirmate nume mari ale tenisului mondial și multe jucătoare românce. Abia așteptăm să le vedem în acțiune și sperăm că fanii tenisului vor veni în număr mare pentru a ne bucura împreună de tenis de cea mai înaltă calitate. Ne așteaptă o competiție puternică și un turneu magic.”

Meciurile din cadrul Transylvania Open se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena din Cluj-Napoca. Sala a fost împărțită în două terenuri de joc: Terenul Central și Terenul 2. Pe lângă aceste două terenuri, au mai fost amenajate încă două pentru antrenamente.

Calificările Transylvania Open: Mara Gae își face debutul în circuitul WTA la Cluj! 

16 jucătoare se vor lupta în weekendul 14-15 octombrie, în calificările Transylvania Open, pentru a câștiga unul dintre cele patru locuri libere de pe tabloul principal de simplu. Printre acestea se numără și patru jucătoare din România: Ilona Georgiana Ghioroaie, Maria Sara Popa și două tinere care au primit Wild Card din partea Transylvania Open: Briana Szabo și Mara Gae, câștigătoarea US Open 2023 la junioare dublu. La doar 17 ani, Mara a triumfat la Flushing Meadows, iar la Cluj își va face debutul în circuitul profesionist de tenis. 

Meciurile de calificări vor începe la ora 11:00. Cinci meciuri se vor juca pe terenul 2 și 3 meciuri pe Terenul Central:

Programul meciurilor de calificări TERENUL CENTRAL:

  1. ​​Raina, Ankita (IND) vs. Ghioroaie, Ilona-Georgiana (ROU) – ora 11:00
  2. WC Gae, Mara (ROU) vs. Matoula, Martha (GRE) 
  3. Makarova, Ekaterina vs. WC Szabo, Briana (ROU) 
  4. Ceremonia extragerii la sorți

Programul meciurilor de calificări TERENUL 2:

  1. Bandecchi, Susan (SUI) vs. Grammatikopoulou, Valentini (GRE) – ora 11:00
  2. Oz, Ipek (TUR) vs. Gleason, Quinn (USA)
  3. WC Amariei, Ilinca (ROU) vs. Strakhova, Valeriya (UKR)
  4. Popa, Maria Sara (ROU) vs. Soboleva, Anastasiya (UKR)
  5. Jakupovic, Dalila (SLO) vs. WC Heisen, Vivian (GER) (nu înainte de ora 17:00)

Sorana Cîrstea, favorita numărul 1 pe tabloul principal de simplu

Competiția la simplu din acest an se anunță a fi una puternică. Jucătoarea româncă Sorana Cîrstea este favorita numărul 1 a turneului. Sorana este cea mai bine clasată jucătoare din România în topul mondial. Ea se află momentan pe locul 25, la patru poziții distanță de cel mai înalt clasament al carierei atins în 2013. Printre cele mai mari realizări ale Soranei se numără ajungerea în sferturile de finală la French Open în 2009, sferturile de finală la US Open 2023 și finala la Rogers Cup 2013.

Pe tabloul principal de simplu se află încă patru jucătoare din România: Patricia Țig (locul 65 WTA – clasament protejat), Ana Bogdan (locul 71 WTA), Jaqueline Cristian (locul 107 WTA) și alte două jucătoare care au primit Wild Card din partea Transylvania Open Gabriela Ruse (locul 185 WTA) și Miriam Bulgaru (183 WTA). La Cluj va juca și Anastasia Pavlyuchenkova (82 WTA), finalistă de Grand Slam – 2021, Roland-Garros.

În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, în cadrul Transylvania Open 2023. Componența meciurilor va fi decisă sâmbătă după-amiază, 14 octombrie, după ultimul meci de pe Terenul Central, când va avea loc ceremonia tragerii la sorți, la care publicul este invitat să asiste.

TABLOUL PRINCIPAL DE SIMPLU (revizuit în 13 oct. 2023):

1. SORANA CIRSTEA ROU – locul 25 WTA

2. ALYCIA PARKS USA – locul 45 WTA

3. REBEKA MASAROVA ESP – locul 64 WTA

4. PATRICIA MARIA TIG ROU – locul 65 SR WTA

5. GREET MINNEN BEL – locul 68 WTA

6. YANINA WICKMAYER BEL – locul 70 WTA

7. ANA BOGDAN ROU – locul 71 WTA

8. TAMARA KORPATSCH GER – locul 78 WTA

9. ANASTASIA PAVLYUCHENKOVA – locul 82 WTA

10.  VIKTORIYA TOMOVA BUL – locul 85 WTA

11.  KATERYNA BAINDL UKR – locul 86 WTA

12.  JODIE BURRAGE GBR – locul 91 WTA

13.  DAYANA YASTREMSKA UKR – locul 102 WTA

14.  ANNA BONDAR HUN – locul 105 WTA

15.  JAQUELINE CRISTIAN ROU – locul 107 WTA

16.  ANNA-LENA FRIEDSAM GER – locul 114 WTA

17.  EVA LYS GER – locul 121 WTA

18.  CELINE NAEF SUI – locul 125 WTA

19.  KAIA KANEPI EST – locul 134 WTA

20.  JIL TEICHMANN SUI – locul 141 WTA

21.  JESSIKA PONCHET FRA – locul 149 WTA

22.  LEOLIA JEANJEAN FRA – locul 151 WTA

23.  DARIA SNIGUR UKR – locul 152 WTA

24.  NOMA NOHA AKUGUE GER – locul 158 WTA

25.  EMILIANA ARANGO COL – locul 180 WTA

WILD CARDS:

  • MIRIAM BULGARU ROU – locul 183 WTA
  • ELENA-GABRIELA RUSE ROU – locul 185 WTA
  • NIKOLA BARTUNKOVA CZE – locul 298 WTA

Gabriela Ruse și Alycia Parks, favoritele principale pe tabloul de dublu

16 echipe se vor lupta la dublu pentru trofeul Transylvania Open, în perioada 16-22 octombrie 2023. Românca Gabriela Ruse (locul 40 mondial la dublu) care anul acesta a avut o performanță formidabilă la dublu, la Australian Open, unde a jucat în semifinale, va face echipă cu americanca Alycia Parks (locul 34 mondial la dublu). Ele sunt favoritele turneului la această categorie. Pe tabloul de dublu va juca și Monica Niculescu (locul 43 mondial la dublu), fostă finalistă de Wimbledon la dublu, alături de Anna-Lena Friedsam din Germania (locul 106 mondial la dublu). Irina Bara (locul 138 mondial la dublu), cea care a câștigat trofeul Transylvania Open la dublu în 2021, alături de Ekaterine Gorgodze, va face echipă cu Jaqueline Cristian (locul 240 mondial la dublu). Ambele au primit Wild Card pe tabloul de dublu. Majoritatea meciurilor la această categorie se vor juca pe Terenul 2.

TABLOUL DE DUBLU: 

  • Alycia Parks / Gabriela Ruse
  • Anna Bondar /Kimberly Zimmermann
  • Greet Minnen / Yanina Wickmayer
  • Anna Lena Friedsam / Monica Niculescu
  • Dalila Jakupovic / Irina Khromacheva
  • Alicia Barnett / Olivia Nicholls
  • Valentini Grammatikopoulou / Elixane Lechemia
  • Ali Collins / Andrea Gamiz
  • Maia Lumsden / Jessika Ponchet
  • Vivian Heisen / Ankita Raina
  • Jodie Burrage / Jil Teichmann

WC: Jaqueline Cristian / Irina Bara (castigatoarea din 2021 a turneului de dublu de la TO, alaturi de Gorgodze)

Porsche România este și în acest an alături de Transylvania Open ca partener de mobilitate cu o flotă de mașini exclusiv electrice. Modelul Taycan este mașina oficială a turneului subliniind astfel importanța unei mobilități prietenoase cu mediul înconjurător și arătând că inovația și sportul pot merge mână în mână către un viitor mai bun.

Wild Cards – Transylvania Open

Șapte jucătoare din România vor juca la Transylvania Open în baza unui wild card. Astfel, Gabriela Ruse (locul 185 WTA) și Miriam Bulgaru (183 WTA) au intrat direct pe tabloul principal de simplu. Alte trei wild carduri au fost acordate tinerelor jucătoare Mara Gae, Briana Szabo și Ilinca Amariei care vor lupta în calificări pentru un loc pe tabloul principal. Irina Bara și Jaqueline Cristian au primit wild card pe tabloul de dublu, unde vor face echipă. Alte două wild carduri au fost acordate jucătoarei Nikola Bartunkova (298 WTA) din Cehia care a intrat astfel direct pe tabloul principal, și jucătoarei Vivian Heisen din Germania care va juca în calificări.

Bilete și acces

Abonamentele la Transylvania Open 2023 sunt sold-out, însă fanii tenisului care vor să vină la turneu mai pot încă să achiziționeze bilete de o zi care oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de pe ambele terenuri de joc. Pentru zilele de calificări, 14-15 octombrie, publicul are acces gratuit, în baza rezervării realizate în prealabil pe site-ul partenerului de ticketing, entertix.ro. Fanii tenisului care vor să asiste la calificări, dar încă nu și-au făcut rezervare, mai au la dispoziție 200 de bilete cu valoare zero care pot fi achiziționate sâmbătă și duminică, de la casieria BT Arena (acces de la str. Splaiul Independenției). 

Biletele la turneu sunt disponibile exclusiv pe entertix.ro și sunt nerambursabile. Entertix este partenerul de ticketing exclusiv al turneului Transylvania Open.

Partenerii turneului au pregătit mai multe activități și zone dedicate publicului pe inelul 1 al BT Arena. Fanii tenisului se vor putea relaxa între meciuri în aceste spații, și vor putea să plece de la turneu și cu o amintire de la shop-ul Transylvania Open. Pe lângă toate acestea, sunt amenajate zone de food & drinks.

Despre Transylvania Open WTA 250

În cadrul Transylvania Open WTA 250, 16 jucătoare vor juca în calificări, 32 de jucătoare vor concura la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.303 dolari.

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *