Sabău, după înfrângerea cu Petrolul: „Trebuie să strângem rândurile și să luptăm. Vreau o mentalitate de profesioniști, caractere adevărate”

Universitatea Cluj a pierdut duelul de sâmbătă seara, 13 aprilie, pe teren propriu, cu FC Petrolul, scor 1-2, după ce alb-negrii au încasat două goluri într-un interval de două minute.

Sabău s-a declarat dezamăgit de acest prim eșec după o serie neîntreruptă de 10 meciuri fără înfrângere.

„Am crezut prea mult că va fi ușor, nu ne-am luat măsuri când am avut mingea. Așa s-a pierdut jocul, unul important pentru noi, nu aveam voie să-l pierdem.

La golul doi al lor am avut mingea, am pierdut-o, a urmat contraatacul, gol. Trebuie să strângem rândurile. Jucătorii rămân la fel de importanți pentru mine, au demonstrat că știu să joace fotbal.

Avem obiective, ne luptăm pentru salvarea de la retrogradare ,avem meciul de Cupă. Trebuie să luptăm.

Trebuia să gândesc altfel la 2-1, sistemul de joc trebuia schimbat, dar e presiunea, e tensiunea…”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, la flash-interviu, dupa meci.

„Trebuie să mergem înainte, să fim niște luptători”

„A fost un meci controlat de noi, un meci bun făcut, am avut posesie, ocazii și ei au profitat de acele două naivități și lipsa de concentrare. Ne-am pierdut total, am avut prea mare încredere că nu o să înscrie ei, Petrolul nefiind periculoasă până în acel moment.

Puteam să facem 2-0, am avut situații să înscriem și în prima și a doua repriză, dar ăsta e fotbalul până la urmă. Trebuie să mergem înainte. E dureros, că ne-am fi asigurat în proporție de 90% salvarea de la retrogradare, dar așa trebuie să strângem rândurile. Cred în acest grup, în acești jucători, toți suntem vinovați. Principalul vinovat sunt eu pentru această înfrângere.

Vreau să văd în continuare caractere. Dacă eu am încredere vreau să aibă și ei încredere unul în celălalt, nu vreau reproșuri, vreau o mentalitate de profesioniști, caractere adevărate, mai ales în aceste momente. Trebuie să mergem înainte, să fim niște luptători, iar în astfel de momente se văd întotdeauna oamenii adevărați.

N-am avut nicio emoție, dar efectiv așa cum au decurs în lucrurile și în prima repriză și în a doua, așa cum au început, am controlat, posesie, faze, acțiuni, viteză, dar vin acele momente pe care nu vrei să se întâmple„, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, în conferința de presă după meci.

Următorul joc oficial pentru Universitatea va fi în semifinalele Cupei României, joi, 18 aprilie, la Galați, cu Oțelul, de la ora 20:30.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *