VICTORIA CARIEREI. Debutantă în Fed Cup, Jaqueline Cristian a obținut un succes uriaș cu Veronika Kudermetova, iar România a egalat la 2-2 cu Rusia

Tenismena în vârstă de 21 de ani, Jaqueline Cristian (197 WTA), a debutat cum nu se poate mai bine în Fed Cup, cu o victorie frumoasă și spectaculoasă prin care România a restabilit egalitatea în fața Rusiei. Jaqueline s-a impus, în două seturi, în fața Veronikăi Kudermetova (38 WTA), scor 7-5 / 6-3.

Jaqueline Cristian a obținut primul ghem la scorul de 2-0 pentru Rusia în primul set (40-15), iar aceasta nu a cedat și a mai redus din diferență încă o dată la scorul de 2-3. De altfel, Cristian nu s-a speriat de numele adversarei și de faptul că e mai bine cotată în clasamentul WTA, evoluând foarte bine și a reușind să o pună în dificultate pe rusoaică în repetate rânduri cu un joc spectaculos.

Kudermetova a obținut un game la zero și a dus scorul la 4-2, dar tânăra jucătoare a României nu a cedat și a mai obținut un ghem.

Jaqueline a luptat eroic, a profitat de greșelile rusoaicei și a reușit să ducă confruntarea la egalitate, 5-5. Ea a preluat conducerea pentru prima dată în această partidă (6-5), iar publicul a simțit evoluția ei bună și a împins-o de la spate cu încurajări frenetice, care au purtat-o spre o victorie nesperată în primul set cu 7-5.

În setul al doilea, Jaqueline Cristian a reușit o evoluție de zile mari, câștigând trei ghemuri consecutive și a preluat conducerea la 4-1. Kudermetova a redus din diferență la 4-2. , dar Jaqueline a făcut 5-2, respectiv 6-3 pentru victoria carierei care îi aduce României încă un punct și egalează situația la general, 2-2.

Este pentru prima dată în cariera ei când Jaqueline Cristian a învins o jucătoare din Top 50.

Meciul a avut o durată de 90 de minute.

După 30 de minute de pauză, a urmat meciul de dublu, decisiv pentru soarta calificării la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, iar căpitanul nejucător Florin Segărceanu a luat decizia de a le trimite pe teren pe Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian.

Cele două au evoluat multe meciuri la dublu, inclusiv finala de la la BRD Bucharest Open 2019, iar împreună au câștigat turneul ITF 60K, în Franţa.

Rusia și-a păstrat cuplul anunţat încă de la tragerea la sorţi, Anna Blinkova / Anna Kalinskaya.

Foto © Gabor Istvan-Gabor

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *