Emil Boc: „Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean. Primăria va avea grijă de echipă pentru a nu se repeta greșelile trecutului”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că prioritatea numărul 1 pentru Universitatea Cluj este promovarea în prima ligă și a ținut să îi mulțumească consilierului local Radu Constantea că a acceptat să revină să preia conducerea Consiliului de Administrație după demisia lui Constantin Răduță.

Edilul Clujului a fost întrebat care este situația Bazei Sportive Dan Anca de pe Aleea Detunata, iar acesta a răspuns că se așteaptă soluționarea situației în instanță, iar baza să revină la Universitatea Cluj.

„Așteptăm soluționarea ei în instanță (n. red. Baza Sportivă Dan Anca), iar obiectul nostru este de a o reda Universității Cluj.

Câtă vreme nu este în Divizia A încă mai aștept rezultate mai bune. Evident că și noi ne vom ridica la nivelul așteptărilor lor cu susținere financiară. Pentru noi Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean și promovarea îm prima ligă, iar din perspectiva noastră vom aloca resursele financiare permise de lege și de buget astfel încât să își îndeplinească acest obiectiv.

Și mulțumesc domnului Radu Constantea pentru că a preluat din nou conducerea după ce a apărut demisia fostului președinte al Consiliului de Administrației și și-a asumat conducerea într-un moment greu și a pus-o pe linia de plutire”, a declarat Boc.

Despre un management privat la Universitatea Cluj

„Dacă vom avea unul foarte serios (n. red. acționariat privat) mâine aș face acest lucru, dar noi nu vrem să repetăm greșelile trecului. Am avut o dată un investitor și a dus-o în faliment. Trebuie să ne asigurăm că cine vine respectă brandul Clujului, iar primăria va avea grijă de echipă până atunci”, a declarat Boc.

Interimarul” Radu Constantea rămâne președinte plin

„Din punctul meu de vedere este președinte plin, de ce să fie interimar? Consider că este un om care se identifică cu Universitatea și cu sportul clujean. Uneori, prea modest, dar necesar pentru a păstra echilibrul și se potrivește cu blazonul acestei Universități și cu blazonul Clujului. Trebuie să fie sprijinit în continuare, și de noi, dar și de mediul privat și îi rog pe toți să îl sprijine”, a spus Boc.

Text: Vasile Manu / Tiberiu Fărcaș

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.