Ioan Ovidiu Sabău, fotografii inedite din perioada Feyenoord. Omagiu din Țara Lalelelor adus „Moțului”

Ioan Ovidiu Sabău a împlinit ieri vârsta de 54 de ani, iar publicația olandeză stanntribune.nl l-a omagiat pe cel poreclit „Moțul” cu un articol repostat din anii trecuți. Pe lângă articolul dedicat lui Ioan Ovidiu Sabău au apărut mai multe fotografii cu acesta de când evolua la gruparea supranumită în fotbalul Olandez „Mândria Sudului”.

Feyenoord Rotterdam a fost prima echipă din cariera „Moțului” Sabău din afara României, unde a plecat în 1990 și unde a petrecut 2 ani, timp în care a reușit să câștige 2 Cupe ale Olandei și o Supercupă. În perioada petrecută la Feyenoord, Sabău a avut un prim an de senzație unde s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni jucători, reușind să-și în 27 de meciuri , 6 goluri. În al doilea sezon 1991/1992, Sabău a prins doar 12 meciuri, însă a demonstrat că poate fi decisiv reușind să înscrie de 5 ori.

Într-un articol apărut în urmă cu ceva timp în cadrul revistei olandeze stanntribune.nl, fostul coleg, Ruud Heus a ținut să-l laude pe Sabău pentru calitățile și determinarea arătată la Feyenoord în perioada 1990-1992.

A fost pur și simplu prea bun pentru noi. Avea liniște sufletească, era mereu confortabil cu mingea. Acolo unde cei mai mulți dintre noi ne era frică să nu piardă la vremea aceea, Ioan a jucat liber. A fost o perioadă haotică la club. Eram într-o criză sportivă și financiară. Salariile au fost plătite cu întârziere. Dar se părea că nimic din toate astea nu contează pentru el.”, a spus Ruud Heus.

De altfel și Sabău și-a reamintit cu ceva timp în urmă pentru Telekomsport momentul emoționant al despărțirii de gruparea olandeză, fapt menționat și în cartea dedicată acestuia „Ioan Ovidiu Sabău și Patima fotbalului” scrisă de Ilie Dobre.

A fost foarte emoţionantă despărţirea de Feyenoord. În ultima seară, înainte să plec la Brescia, au venit fanii la mine acasă, la geam, la 02:00 dimineaţa. A chemat lumea poliţia, au crezut toţi că s-a întâmplat ceva. Au venit vreo 150 de suporteri şi mă rugau să nu plec. Locuiam la 40 de kilometri de Rotterdam şi au venit toţi în grădina mea. Până la urmă, am plecat, clubul avea mari probleme financiare. Sponsorul principal a intrat în insolvenţă şi au luat bani pe mine. Nu ştiu exact cât am luat, pentru că nu am fost la negocieri, dar s-a încasat mai mult de un milion de euro” ,a povestit Sabău.

FOTO IOAN OVIDIU SABĂU LA FEYENOORD ROTTERDAM

VIDEO FEYENOORD ROTTERDAM FINALA CUPEI CU DEN BOSCH- SABĂU INTEGRALIST

FOTO: Retrotikitaka, Feyenoord

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *