Încă un an în „B”. „U” Cluj n-a reușit să producă minunea la Sibiu și a ratat promovarea!

Universitatea Cluj a ratat la baraj promovarea în Liga 1, după un marș forțat pornit din Liga a 4-a, pornit după ce clubul universitar a intrat în falimentul ”epocii„ Walter, în 2016. ”U” a devenit din societate comercială o fundație, cu Primăria (dominată politic de PNL) și cu universitățile clujene ca fondatori. Apoi a început urcușul. De la meciuri facile, câștigate cu 10-0, ”U” a ajuns în Liga a 2-a, unde nivelul e altul și unde a trebuit să înfrunte conjurația formată din echipele sudului, Clinceni, Voluntari, Sporting Snagov sau Daco-Getica. Lovitura finală a venit însă de la Sibiu, paradoxal loc de mare rezonanță pentru ”U„, locul unde s-a refugiat în 1940 după Cel de al doilea Arbitraj de la Viena. Dar asta este deja doar istorie.

”U„ s-a învins de fapt singură, cu remiză din turul cu Ripensia în minutul 94, și cu eșecuri nepermise pe teren propriu cu Mioveni și mai ales cu aceeași Ripensia, golul ex-ului Drăghici, în minutul 97, îngropând practic pe ”U”. Au fost și egalurile din retur cu Argeșul și mai ales pe terenul Clinceniului, satelitul lui FCSB, unde Goga, indiscutabil cel mai bun jucător al lui ”U” din tot sezonul, a ratat golul promovării.

Șocul cu o echipă de Liga 1 a fost prea mare pentru elevii lui ”Pisica” Lobonț, un antrenor complet neexperimentat, care nu a mai antrenat decât portarii lui AS Roma. Este pariul total eșuat al managerului sportiv Ioan Ovidiu Sabău. Au mai fost și problemele cu Falub, înlocuit cu antrenorul Mircea Cojocaru, înlocuit inexplicabil cu debutantul Lobonț în iarnă deși studenții aveau rezultate și joc plăcut. Cojocaru a fost îndepărtat complet după un conflict cu Lobonț trecut în tăcere față de presă. Sabău a fost nevoit să coboare pe bancă.

Jocul lui ”U„ din acest retur nu o îndreptățea să spere foarte mult în fața unei echipe de primă ligă cum a fost Sibiul lui Miriuță, nici ea una strălucită, pentru că studenții au jucat slab în retur. Experiența de Liga 1 a gazdelor i-a eliminat pe studenți. Hermannstadt a câștigat pe Cluj Arena 2-0 ceea ce a făcut misiunea lui ”U”, totuși, echipă de Liga a 2-a, imposibilă.

U la Sibiu. Foto Silviu Cristea

Trupa lui Bogdan Lobonț a început în forță partida și a avut prima situație notabilă după cinci minute de joc, Taub a centrat din stânga careului, iar Pîrvulescu a reluat cu capul din 10 metri puțin pe lângă bară.

Dumitriu a șutat anemic la poartă din marginea careului, dar mingea a fost deviată în corner de un fundaș al Clujului și i-a dat emoții lui Dur-Bozoancă (15)

Apoi Mățel a șutat pe poartă direct din lovitură liberă, dar mingea s-a scurs razant pe lângă buturile lui Dur-Bozoancă (18)

Goga a șutat de la 20 metri cu exteriorul, pe lângă poartă (23)

După o jumătate de oră de joc, „studenții” nu au reușit să producă deranj la poarta Sibiului și să își creeze vreo situație notabilă.

„U” a încheiat prima repriză fără ocazii importante.

În al doilea mitan, ocazie importantă pentru Sibiu, Stoica reluând cu capul puțin peste poartă dintr-o lovitură de colț (50)

Taub a centrat foarte bine în careu, iar Goga a fost primul la balon și a reluat cu capul din cădere, pe lângă portă (62)

U deschide scorul prin eternul Dorin Goga, în minutul 6, cu o lovitură de cap bine plasată dintre doi jucători în urma unei centrări perfecte a lui Gavra.

Vine replica Sibiului dar în minutul 68 golul egalizator al lui Tsomou e anulat.

Până la final nu se mai întâmplă nimic notabil. Hermannstadt rămâne în Liga 1, Universitatea mai joacă încă un sezon de B, dar unul care se anunță și mai greu ca acesta.

Echipele de start:

FC Hermannstadt: Căbuz – Al. Măţel, Dandea, I. Stoica, D. Tătar – Dâlbea (cpt.), Antonov – P. Petrescu, Dumitriu, Sg. Popovici (Acsinte, min. 66) – Tsoumou
Rezerve: T. Niga – Lendric, Fl. Acsinte, L. Niţă, R. Sumanariu, Jazvic, Pedro Moreira
Antrenor: Vasile Miriuţă

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Berci, Andr. Cordoş, Taub – Greu, G. Florescu, N. Pârvulescu – Chitoşcă (Gavra, min. 57), Mir. Axente, Goga (cpt.)
Rezerve: Iul. Dinu – Haţiegan, M. Coman, Hordouan, Gavra, Gab. Giurgiu, Telcean
Antrenor: Bogdan Lobonţ

Cartonașe galbene: // Berci (17)

Circa 500 de suporteri au făcut deplasarea la Sibiu pentru returul cu Hermannstadt. Sportul Clujean vă oferă câteva fotografii de la fața locului.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *