Plecați cu toții!

Dezamăgire mare în tabăra Universității Cluj odată cu ratarea principalului obiectiv în anul Centenarului – PROMOVAREA – iar, firesc, acum ar trebui să își prezinte cu toții demisia de onoare în bloc. Managerul și omul responsabil de partea sportivă, Ioan Ovidiu Sabău, este principalul vinovat pentru acest eșec drastic, însă rămâne de văzut dacă acesta va avea tăria să părăsească proiectul creat. „Experimentul” Lobonț a eșuat, achizițiile girate de cel poreclit „Moțul” au fost un eșec, iar conducerea administrativă care îl are în frunte pe consilierul local PNL (aripa PD, PDL), Radu Constantea trebuie să plece.

Noi, cei care mergem la meciurile Universității Cluj de ani buni, mulți de o viață și care au crescut cu aceste culori, nu putem să nu constatăm că această echipă nu a avut niciodată un conducător adevărat, un lider capabil să se lupte pentru echipă. „U” a avut întotdeauna conducători slabi, apatici și care nu au reușit niciodată să își creeze o relație bună cu inimoasa galerie fără de care acest club era demult îngropat în istoria fotbalului românesc. De asta există și în acest moment orgolii între suporteri, iar galeria este divizată. Pentru că au avut unii grijă să o divizeze. Din păcate.

Vă mulțumim tuturor celor care ați pus umărul și ați transpirat pentru acest club de pe maidanele ligii a patra până în eșalonul secund, dar cred că e nevoie de o schimbare de management în acest moment. Așa nu se mai poate continua, e nevoie de un refresh, de un suflu nou la echipă, de o schimbare de mentalitate și viziune, „U” are nevoie de oameni cu experiență în fotbal, capabili să ofere stabilitate și siguranță, oameni care, vorba aia, știu cât e ceasul în fotbal.

Să ne uităm puțin la conducerea concitadinei din dealul Gruia, ce lideri capabili să se lupte și să apere clubul lor în momentele importante atunci când e atacat de la București au? Uitați-vă la Bogdan Mara cum apăra interesele clubului feroviar în media. Când ați văzut ultima dată o ieșire publică a președintelui Universității Cluj pentru a apăra clubul? Președintele unui club de fotbal trebuie să fie vocea suporterilor, să fie agreat de fani și să ofere siguranță echipei prin declarații constante în media. Atunci când echipa e dezavantajată trebuie să aibă poziții ferme, lucru care nu s-a întâmplat. Și, Doamne, de câte ori a avut „U” nevoie de un lider adevărat în acest sezon competițional. Dar când ai un președinte numit pe criterii politice nu poți avea prea multe pretenții.

Dorin Goga, acest Il Principe al Universității Cluj, a fost fotbalistul care a dus tot greul și a tras echipa după el aproape meci de meci. Cât să mai depinzi de el? Un adevărat Simbol care ar merita o statuie lângă legendarul Mircea Luca din fața stadionului.

Așteptăm și reacția primarului Emil Boc, cel care a girat acest proiect despre care gurile rele zic că ar fi unul fantezist, după ratarea acestui obiectiv principal în an Centenar. În aceste momente tensionate pentru club generate de ratarea principalului obiectiv avem nevoie de stabilitate și de un lider cu stiinta fotbalistica, iar primarul poate fi această voce puternică. Asumați-vă statutul de lider, domnule primar, și nu mai pasați cartoful fierbinte numit „U” cățelușilor loiali din anturajul dumneavoastră!

Cristian Cosma / facebook.com/FCUCluj

Implicarea politicului în viața clubului a fost una nocivă dintotdeauna. În jurul acestei echipe mereu s-au format găști, grupuri de interese și s-au aciuat tot felul de personaje venite din sfera politicului care au căpușat acest club de suflet și l-au transformat într-o jucărie personală. Și asta nu e de ieri pe azi, ci aproape dintotdeauna. Dar lucrurile acestea se vor termina curând, pentru că nu poate să domine la nesfârșit impostura.

Și pentru cei care se pregătesc să îi cânte prohodul Universității Cluj, stați liniștiți, acest club nu va muri niciodată atâta timp cât va avea forța și dăruirea fanilor în spate. Nu s-a întâmplat acest lucru niciodată în istoria de 100 ani, nu se va întâmpla nici acum. Fiți fără grijă, la anul „U” va fi o candidată certă la promovare.

Și în încheiere, un singur lucru vreau să mai evidențiez: conducătorii vin și pleacă, jucătorii vin și pleacă, antrenorii vin și pleacă, „U” va dăinui pe vecie.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

One thought on “Plecați cu toții!

  1. Zaharina iunie 18, 2019 at 11:04 am

    slabut text

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *