Încă doi portughezi au semnat cu „U” Cluj

Universitatea Cluj continuă să își întărească lotul pentru noul sezon competițional din Liga a 2-a, iar ultimele achiziții anunțate astăzi sunt doi jucători portughezi, anunță site-ul oficial.

Este vorba de mijlocașul de bandă stângă Hugo Firmino (30 de ani,foto: stânga) și fundașul central Inacio Miguel (23 de ani, foto: dreapta) sunt jucătorii Universității Cluj pentru următoarele două sezoane.

Firmino vine din liga secundă portugheză, de la Cova Piedade (locul 13), formație pentru care a înscris 6 goluri în sezonul trecut, după o carieră în care a jucat mai ales în țara natală, dar și în Cipru, pentru AEL Limassol.

Fotbalistul originar din Lisabona a efectuat deja primul antrenament sub comanda lui Cristi Dulca și anunță că are planuri dintre cele mai îndrăznețe la „U”.  

Deși sunt un jucător cu experiență, am fost repede convins să accept această nouă provocare. Îmi place mult ceea ce am văzut până acum la Cluj, un oraș universitar, un club de tradiție, unde există condiții foarte bune pentru performanță. Sunt convins că vom trece rapid peste Liga a II-a, dacă ne pregătim foarte bine, dacă vom fi un grup unit. La primul antrenament am remarcat și calitate la coechipierii mei, si tinerețe și experiență, sunt niște băieți foarte ok. Avem nevoie de suporterii lui “U” Cluj în număr mare la stadion, să ne susțină și să ne poarte spre victorii. Sunt un fotbalist care vrea să câștige mereu, dar căruia îi place și fotbalul-spectacol. Îmi place să muncesc sub presiune, deoarece valoarea unui fotbalist e relevantă mai ales atunci. La ceea ce înseamnă astăzi acest club și acest oraș, nu avem decât varianta promovării„, a declarat Firmino pentru sursa citată.

Celălalt jucător care a bătut palma cu echipa noastră este fundașul central Inacio Miguel, legitimat ultima dată la formația secundă a celor de la Braga.

Mă bucur că am venit la U Cluj. Condițiile de aici sunt cel puțin similare celor de la Braga. Am găsit un grup foarte plăcut. Când am primit oferta, am căutat să obțin informații rapide despre ce este aici. Aproape pe loc m-am hotărât să accept, când am văzut ce istorie are “U” Cluj, ce suporteri fanatici și ce infrastructură. Îmi place agresivitatea, sunt un luptător și vreau să promovăm, iar anul viitor să ne luptăm pentru cupele europene„, a completat noul fotbalist al „Șepcilor roșii”.

José Costa și Alex Pop sunt ceilalți doi jucători care s-au înțeles, până acum, cu Universitatea, în timp ce Cosmin Dur-Bozoancă a ales să își prelungească angajamentul cu Universitatea Cluj pentru încă un sezon.

Foto: fcuniversitateacluj.ro

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

2 thoughts on “Încă doi portughezi au semnat cu „U” Cluj

  1. cornel pop iunie 30, 2019 at 6:40 pm

    Bai fratilor,SPIRITUL U CLUJ ,AFOST,ESTE SI VA FI UNIC,jucatori care joaca fotbal si invata carteee !!!
    Ati innebunit cu totii,aduceti portughezi cu PUNGAA,halal PROIECT,astia in frunte cu TEPARUL MORARU o sa toace inca 1,8 mil E,la anul o sa ramanem fara SPONSORI !
    TU DULCA,trebuia sa aduni toti clujenii din tara si sa i faci sa joace !

    Răspunde
  2. U iulie 1, 2019 at 7:28 am

    Era pe vremuri asa…dar atunci stia carte aproape toata lumea si fotbalul era pasiune, nu ti asigura traiul.
    Uitati va la fotbalistii buni ai zilelor noastre Neymar, Mbappe, Suarez…cata carte stiu astia?
    Nu stiu de ce e asa greu de inteles ca boemia de pe vremuri de la U nu mai poate fi reprodusa niciodata.Astea s vremurile.Atunci cu boemia iti hraneai spiritul, acum trebuie sa hranestibsi trupul.
    Astea ca U e o stare de spirit e vrajeala…spiritul ala se intretine cu bani, fara bani moare spiritul, sau poate prin liga a 3 a sau a 4 a rezista, dar atat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *