Simona Halep, calificată pentru a doua oară în carieră în semifinale la Wimbledon!

Simona Halep (7 WTA) a obținut calificarea pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului londonez de la Wimbledon, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-1, pe jucătoarea chineză Shuai Zhang, locul 50 WTA.

Calificarea în careul de ași al turneului este cel mai bun rezultat pentru Simona Halep în acest an, la un Grand Slam. Ea a mai jucat în penultimul act la All England Club în 2014. Simona Halep a declarat, marţi, că se simte bine şi are energie şi consideră că face cel mai bun sezon al său pe iarbă.

Shuai Zhang a făcut un prim set foarte bun, dominând-o pe româncă cu un serviciu puternic și cu un joc agresiv, obligând-o pe Halep să alerge pe tot terenul. La scorul de 1-4, 15-40, Simona a trebuit să scoată la iveală întreaga ei energie şi toată ştiinţa jocului pentru a echilibra partida. Halep s-a bazat din nou pe puterea ei de luptă, pe munca neobosită pe care o depune pe teren şi a întors soarta întâlnirii.

Scoasă din ritmul rapid pe care îl impusese şi obligată la rândul ei să alerge dintr-o parte în alta a terenului, Zhang a început să risipească puncte. Românca a devenit și mai agresivă şi cea care dictează jocul. Scăpată din „încercuire”, constănțeanca a evoluat din ce în ce mai bine, fără să-şi mai coboare nivelul evoluţiei şi concentrarea.

Zhang a acuzat pierderea avantajului şi a setului I şi a devenit o pradă uşoară pentru adversara ei, în setul secund. Chinezoaica nu a mai avut soluţii, nici precizie şi a trebuit să se recunoască învinsă de o jucătoare mai bună. În setul al doilea, Simona a dominat autoritar jocul și s-a impus fără probleme cu 6-1.

Meciul a durat o oră și 26 de minute, iar Halep și-a luat revanșa după ce pierduse ultimele două meciuri în faţa chinezoaicei.

Simona Halep va da piept în semifinale cu Elina Svitolina (Ucraina), locul 8 WTA, care a învins-o pe Karolina Muchova (Cehia), locul 68 WTA, în două seturi, scor 7-5 / 6-4.

Calificarea în semifinale este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 588.000 de lire sterline (654.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *