România ar putea organiza la Cluj primul ei Campionat European de Atletism din istorie!

Prezent la Gavle (Suedia) la Europenele de tineret U23, președintele FR Atletism Florin Florea a avut vineri o întrevedere cu oficialii forului continental pentru detalii legate de organizarea Campionatului European de juniori sub 20 ani din 2023, conform unui comunicat de presă remis redacției.

Clujul ar putea organiza astfel prima competiție de asemenea nivel din istoria atletismului românesc. 

Federația Românâ de Atletism ar celebra atunci 111 ani de la înființare. 

Florin Florea

Am avut o prezentare a facilităților din Cluj, am avut alături de noi și un reprezentant al consiliului local. Ne dorim să facem din capitala Transilvaniei un pol al  atletismului european. Avem mult de muncă, e însă un proiect frumos și până pe 30 septembrie trebuie să ne depunem oficial candidatura și garanțiile de rigoare. În 2020 se va alege orașul organizator, momentan sunt șase țări care și-au arătat interesul. Avem șanse reale, ceea ce ar însemna să fim în premieră la masa organizatorilor de competiții majore. Probabil vor fi spre 2000 de atleți la Cluj. Ne dorim să organizăm și alte evenimente de top, un European de tineret și poate mai sus, dar lucrurile trebuie luate pas cu pas și creată întâi o cultură pentru atletism la Cluj și în România, iar oamenii să vină la show pe stadion”, a precizat Florin Florea, președintele FR Atletism după întâlnirea cu oficialii EAA.

Prezent recent la Cluj la Balcaniada de juniori de luna aceasta, bulgarul Dobromir Karamarinov (președintele executiv al forului balcanic) a transmis și un mesaj încurajator forului autohton.  

„România este una dintre cele mai importante federații din cadrul forului balcanic. Există tradiție și numeroși campioni de talie mondială de-a lungul istoriei.  Mi-a plăcut ce am văzut la Cluj, a fost un eveniment bine organizat și pentru noi e important să dăm șansa tinerilor să capete experiență. Există ambiții de organizare și a unei Balcaniade de seniori la Cluj, cred că arena și orașul îndeplinesc condițiile necesare”, a punctat Karamarinov, prim vice-președinte al EAA (European Athletic Association)

Aniței, locul 5 la Europenele de tineret

Georgiana Aniței

Georgiana Aniței a ocupat vineri locul 5 în proba de triplusalt  la Europenele de tineret U23 de la Gavle (Suedia). Atleta de la CSM București a sărit 13.55 metri, cel mai bun rezultat al sezonului pentru fosta campioană europeană și mondială de junioare U18.

Evenimente sportive majore organizate la Cluj:

Grupă de la Eurobasket 2017

Campionatul European de gimnastică artistică 2017

Campionatul European tenis de masă juniori și tineret 2018

Meciuri Fed Cup și Cupa Davis

Meciuri ale naționalelor de handbal&fotbalSports Festival 2018 și 2019

Transilvania Rally

Cupa Campionilor pe echipe la judo (noiembrie 2019)

Campionatul European tenis de masă pe echipe 2021

Grupă de la Campionatul European volei feminin 2021

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *