Petrescu, înaintea meciului cu Dinamo: „Voi începe cu Butean titular, vrem să batem și să redevenim lideri”

Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a vorbit despre partida cu Dinamo de sâmbătă, 27 iulie, din etapa a 3-a a Ligii I, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a susținut că va miza pe rezerve în această confruntare cu lanterna roșie a campionatului, dar îl va trimite în teren și pe fundașul lateral Mihai Butean, ultima achiziție din Gruia.

„Mai am o zi să mă gândesc dacă voi introduce rezervele cu Dinamo, normal așa va fi. Pe Butean îl voi introduce de la începutul partidei, arată foarte bine fizic, plus că nu avem soluții viabile și trebuie să risc, la fel cum am făcut și la Clinceni. Important e să vedem și alți jucători, sper să reușească la un meci de asemenea nivel.

Dinamo e Dinamo, orice ai face, meciul este jucat în condiții speciale din cauza faptului că acolo sunt problemele care sunt. La noi dacă vor fi schimbări foarte multe din cauza că jucăm între meciurile cu Maccabi, foarte importante, e foarte greu ca noi să fim 100% cu echipa cea mai bună, e imposibil să fim cu echipa cea mai bună. Avem o echipă care are o vârstă, sigur trebuie să fie și trei jucători tineri în lot, care în ultimul timp au jucat foarte bine și sper să mențină prestațiile cei trei jucători tineri, sper să reziste mai mult. Lumea nu înțelea de ce l-am scos pe Itu, el a căzut fizic și nu mai putea respira, sper ca la meciul cu Dinamo să reziste mai mult.

Au mulți jucători care au experiență în Liga 1, l-au luat pe Bejan, îl au pe Montini, Filip, Moura de la Sepsi, au jucători cu experiență, iar noi nu o să avem jucători în teren cu o asemenea experiență. Sper să reușim să facem un meci bun pentru că avem nevoie de cele trei puncte”, a declarat antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, la conferință de presă de vineri premergătoare partidei cu Dinamo.

Despre venirea lui Lacina Traore

„E un jucător pe care eu îl cunosc bine, iar dacă va fi liber va veni aici. Nu am bagheta magică, dar cred că pot să îl pun pe picioare, dar până nu e jucătorul lui CFR nu are rost să vorbim. Nu e cu noi în acest moment”, a spus Petrescu.

Despre returul cu Maccabi, care va fi sold-out

„Va fi foarte greu pentru că au echipă foarte bună, plus vacarmul pe care îl fac fanii la meciurile de acasă, va fi o presiune și pentru noi. Ei vor fi ajutați la maxim, vacarmul e mereu la el acasă în Israel, va fi căldură foarte mare”, a mai precizat Bursucul.

„Dinamo are câțiva jucători buni, Montini, Nistor care e accidentat, Popa poate să decidă un meci, Sorescu, Moldoveanu”, a mai precizat Petrescu.

Referitor la eșecul Viitorului Constanța cu belgienii de la Gent, scor 3-6, Petrescu s-a declarat optimist că elevii lui Gică Hagi pot întoarce soarta partidei și sunt capabili să bată cu 3-0 sau cu 4-1. „La cum îl cunosc eu pe GIcă și la ce joc ofensiv are Viitorul se poate întâmpla orice”, a precizat antrenorul campioanei.

Meciul CFR Cluj – Dinamo are loc sâmbătă, 27 iulie, de la ora 21:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *