Party scoțian în centrul Clujului

”Come on, Celtic, Come on, Celtic”, strigă un roșcovan pe o terasă din Piața Muzeului. Este unul dintre zecile de scoțieni care au venit la Cluj pentru meciul de deseară dintre CFR Cluj și Celtic.

Fanii „catolicilor” sunt ușor de recunoscut, datorită lookului clasic: roșcovani cu tricorul în dungi orizontale alb cu verde. Și cu bere, cu multă bere în față.

Pe terasele elegante din Piața Muzeului, printre cele mai scumpe din Cluj dar ieftine pentru banii scoțienilor, berea curge gârlă.

Ca de obicei cum fac britishii, agață peste tot steaguri cu echipa favorită.

Fanii lui Celtic se bucură de vremea bună, sunt relaxați și optimiști.

”Aveți un oraș frumos din ce am văzut, berea e ieftină. Ne simțim bine. Nu știm multe despre Cluj dar am aflat că aveți și voi două echipe în oraș. Un derby local. Știm de Dan Petrescu, a jucat la Chelsea și cam atât. Vă batem deseară, nu aveți șanse, dar până atunci ne distrăm„, ne spune Bran, un roșcovan din Glasgow.

Cel mai vizitat loc e centrul vechi la orașului dar si barul Infinity din Complexul Observator unde s-a băut ore în șir, mai ales că berea costă infim pentru scoțieni fiind ieftină chiar și pentru români.

Suporteri a lui Celtic petrec la Infinity în Observator.

Mulți dintre fanii scoțieni au coborât în centru pe strada Republicii, iar unii au vizitat și Grădina Botanică.

CFR Cluj-Celtic este astăzi la 21.00, live pe tv de sport.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *