CFR Cluj a smuls o remiză împotriva campioanei Scoției și va avea un retur de foc în infernul de pe Celtic Park

CFR Cluj a reușit să obțină un rezultat de egalitate, scor 1-1 (1-1), împotriva campioanei Scoției, CELTIC Glasgow, în prima manșă a turului III preliminar din Champions League și va avea un retur infernal pe Celtic Park, în fața a zeci de mii de scoțieni care crează o presiune uriașă pentru echipa oaspete

Edouard a tras primul șut periculos pe spațiul porții din marginea careului, dar mingea a fost reținută în doi timp de Arlauskis (5). Replica CFR-ului a venit pe contraatac, iar defensiva scoțienilor a respins în corner o minge centrată pe jos. Burcă a reluat peste poartă cu capul din șase metri (6).

Rondon a scăpat singur pe poartă și l-a servit pe Deac cu o pasă în fața porții, dar decarul CFR-ului nu a mai ajuns la balon, iar mingea a fost respinsă în corner de un fundaș advers (8).

Celtic a fost încurajată în Gruia de un grup de circa 200 de suporteri.

Foto. Gabor Istvan-Gabor

Peluza Vișinie a afișat un mesaj înaintea startului partidei, cu mesajul: Fierbe întregul oraș, toată peluza răsună, gradenele tremură, frânarii sunt împreună”.

Foto: Vasile Manu

Omrani a șutat anemic spre poartă de lângă un adversar, dar mingea s-a dus în plasa laterală (23). GOOOOL! Atacantul Mario Rondon a scăpat singur cu portarul, s-a desprins din marcajul unui adversar și l-a învins pe Bain cu un șut plasat (28), iar CFR a preluat conducerea în Gruia.

Bucuria gazdelor nu a durat mult, iar Celtic a restabilit egalitatea în minutul 37 prin James Forest, care a reluat plasat din marginea careului un șut prin care l-a învins pe Arlauskis – bară-gol. 1-1, iar galeria alb-verzilor a explodat.

Ratare mare a lui Djokovic. Foto © Gabor Istvan-Gabor

Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 1-1.

CFR a fost aproape de 2-1 în minutul 51 în urma unui corner, iar defensiva scoțienilor a respins de pe linia porții.

Antrenorul Dan Petrescu a fost penalizat cu un galben pentru proteste la adresa arbitrului (60).

Campioana României a reușit să reziste foarte bine atacurilor timide ale oaspeților și le-a blocat toate culoarele scoțienilor, care nu au reușit să amenințe prea des poarta lui Arlauskis (60).

Golgheterul George Țucudean a fost introdus de Petrescu pentru ultimul sfert de oră în locul autorului primului gol, Mario Rondon (76). Vinicius a fost aproape să le facă un cadou adversarilor un gol după ce a pasat anemic spre Arlauskis, iar un atacant al scoțienilor a fost aproape să intercepteze (77).

La prima situație la poarta oaspeților, Țucudean a fost aproape de golul de 2-1, dar lobul său a fost respins în corner in extremis de un adversar (78). CFR a avut o lovitură liberă de la 20 metri, executată de Deac, dar șutul său a trecut pe lângă poartă (81).

Ocazie importantă pentru Celtic, Arlauskis a respins în corner lovitura de capă a lui Bolingoli (82). Defensiva CFR-ului a rezistat bine și s-a apărat organizat la cele două lovituri de colț avute de campioana Scoției.

Două ocazii uriașe pentru campioana României, care termină meciul în atac. Păun a expediat o torpilă din marginea careului, respinsă cu dificultate de portar în față, mingea a ajuns la Țucudean, care și-a încercat norocul cu o execuție pe spate, dar mingea a căzut pe plasă (85).

George Țucudean, revenit pe gazon. Foto © Gabor Istvan-Gabor

În prelungirile meciului, Christie a șutat anemic spre poartă, iar Arlauskis a cules mingea din careu.

Meciul s-a încheiat la egalitate, iar returul de pe Celtic Park din Glasgow va avea loc marți, 13 august, de la ora 21:45.

Până la returul cu Celtic, trupa lui Dan Petrescu va primi vizita formației FC Hermannstadt, sâmbătă, 10 august, de la ora 21:45.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Camora, Burcă, Vinicius, Susic – Djokovic, Bordeianu, Aurelio, Deac – Omrani (Păun, min. 66), Rondon (Țucudean, min. 75)

Rezerve: Vâtcă, Sylla, Păun, Costache, Țucudean, Butean, Cestor

Antrenor: Dan Petrescu

Celtic Glasgow: Bain – Aker, Elhamed (Bitton, min. 86), Simunovic (Jullien, min. 74), Bolingoli – Forrest, Brown, McGregor – Christie – Edouard, Morga (Ntcham, min. 67)

Rezerve: Gordon, Jullien, Bitton, Griffiths, Hayes, Shved, Ntcham

Antrenor: Neil Lennon

Arbitru principal: Srdjan Jovanic (Serbia)

Asistenți: U. Stojkovic, M. Mihajlovic (Serbia)

Al patrulea oficial: N. Simunovic

Observator arbitri: F. Bianchi (Elveția)

Delegat UEFA: M. Paris (Malta)

Cartonașe galbene: Bordeianu (25), Aurelio (34), Susic (64) // Bolingoli (30), Morgan (42), Bitton (92)

Spectatori: 8000

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *