„U” BT Cluj, înfrângere în primul amical al cantonamentului din Serbia

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a suferit o înfrângere în primul joc amical din cantonamentul din Serbia, fiind învinsă sâmbătă seara de KK Dynamic Belgrad cu scorul de 77 la 72.

Baschetbaliștii clujeni au început mai bine partida și au condus cu 21 la 16. Apoi, sârbii și-au revenit și au intrat la cabine la adăpostul unei singure posesii, 33-32. Sfertul trei a avut-o pe U-Banca Transilvania în prim plan, însă adversarii au fost mai inspirați pe final și au obținut victoria.

Darko Planinić a fost cel mai bun jucător din tabăra clujeană, prin cele 19 puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție. Brandyn Curry s-a remarcat prin 12 puncte, 5 assist-uri și 3 recuperări. Tot 12 puncte a totalizat și Patrick Richard, alături de 3 pase decisive și tot atâtea recuperări. Donas Tarolis a izbutit 10 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive.

Au mai jucat Andrei Calnicenco (7 puncte, 3 recuperări și 2 intercepții), Artis Ate (5 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții), Karlo Žganec (4 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții și 2 pase decisive), Ștefan Grasu (2 puncte și o recuperare), Rareș Uță (1 punct și 3 recuperări), respectiv Andrei Mureșan (o pasă decisivă).

Următorul joc amical pentru U-Banca Transilvania va fi luni, împotriva celor de la KK Mega Bemax Belgrad. 

Am venit în Serbia să jucăm meciuri amicale, pentru că până acum nu am jucat deloc. E normal ca în perioada aceasta echipa să fie obosită de la antrenamentele intense și de la drumul de ieri. De aceea, pentru noi nu era în prim plan rezultatul. Bineînțeles, vrem mult să câștigăm, dar meciul a fost un bun antrenament. KK Dynamic este o echipă puternică, ce are ca obiectiv să joace play-off Ligii Adriatice. Noi am avut multe momente bune în timpul meciului, dar am avut și momente în care nu am evoluat așa cum ne dorim. Nu pot spune că sunt satisfăcut, dar sunt mulțumit de faptul că meciul pierdut sâmbătă are ca scop să ne pregătească pentru jocurile oficiale„, a declarat Duško Vujošević, antrenor coordonator al U-Banca Transilvania.

Iată programul amicalelor din cantonamentul sârbesc:

  • 2 septembrie – amical cu KK Mega Bemax  – Belgrad
  • 4 septembrie – amical cu Szolnoki Olaj – Belgrad
  • 6 septembrie – amical cu Buducnost Podgorica – Sarajevo, Memorialul “Mirza Delibašić”
  • 7 septembrie – finala mică/mare la Memorialul “Mirza Delibašić”

U-Banca Transilvania va reveni în țară pe 9 septembrie, urmând să își prezinte lotul odată cu turneul League of the 4, organizat alături de Sports Festival, la BTarena. Pe data de 14 septembrie o vom înfrunta pe Fenerbahçe Istanbul, iar o zi mai târziu sunt programate finalele. La această competiție de top vor mai participa Partizan Belgrad și Mornar Bar.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *