Aniversare IMPRESIONANTĂ a Centenarului lui „U” Cluj de către Asociația „Șepcile Roșii” cu HOLOGRAMA LUI HAȚIEGANU

Aniversare de mare clasă a Centenarului lui ”U„ Cluj de către Asociația ”Șepcile Roșii”, cea mai veche si reprezentativă asociație de suporteri U-isti, în parteneriat cu organizația non-guvernamentală (ONG) Scena Urbană.

”Comunitatea clujeană sărbătorește, la un an de la Centenarul Unirii de la 1918, un altul, la fel de drag și important: Centenarul Clubului “Universitatea” Cluj.

Venită ca o urmare firească a întemeierii Universităţii Românești la Cluj, înființarea “U” Cluj a adus, iată, un secol de istorie sportivă, plină de personalități și de performanțe, de emoție și de atașament. Asociaţia „Şepcile Roşii 1919” a considerat ca o datorie de onoare cinstirea acestei emoționante aniversări printr-un eveniment de calitate, care să readucã emoția unor momente esențiale din istoria de 100 de ani. Drept urmare, alături de Scena Urbana, a pus la cale un concept cu adevărat inedit: ”Centenar în Alb și NegrU””, anunță organizatorii,

Evenimentul se va desfăşura pe 18 octombrie 2019, de la ora 19:19, în Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și va avea două părți:

· un dialog imaginar între generații, între două mari legende ale Universității: academicienii Iuliu Hațieganu, întemeietorul clubului ”U”, sub formă de hologramă, și Ioan Aurel Pop, actualul rector al Universității Babeș Bolyai.

· piesă de teatru – ”Acasă… la Cluj” are în centru un moment de cotitură și adâncă emoție în istoria Universității: întoarcerea, în 1945, din bejenia de la Sibiu, strâns legată de sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Un remember al unui meci istoric este parte din spectacol – aici păstrăm surpriza pentru final: componența echipelor va fi anunțată, pe această pagină, treptat, până la marele eveniment, au informat organizatorii.

Centenar în Alb și NegrU își propune să transmită în țară și în străinătate trei mesaje despre Cluj:

1. Cluj-Napoca este un oraș în care fotbalul depășește granițele sportului: cei 100 de ani de ”U” Cluj se suprapun, practic, cu una dintre cele mai intense perioade din viața orașului.

2. Clujul este un hub al inovației și al creativității: spectacolul vine cu inovații din punct de vedere tehnic, prin mixul de momente ”high tech” puse în scenă- holograme, transmisiuni live, efecte video și audio- menite să creeze un arc de cerc peste timp.

3. Cluj-Napoca este un oraș în care spațiul public se reinventează: cultura a părăsit demult zonele convenționale (săli de teatru, operă) și iese în stradă frecvent, cu spectacole adresate comunității.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu FC Universitatea Cluj și U-BT Cluj-Napoca și se bucură de sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Cluj-Napoca și din partea unui sponsor privat.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

One thought on “Aniversare IMPRESIONANTĂ a Centenarului lui „U” Cluj de către Asociația „Șepcile Roșii” cu HOLOGRAMA LUI HAȚIEGANU

  1. Analiză Sportul Clujean. Adrian Falub e în căutarea identității, dar timpul nu (mai) are răbdare - septembrie 17, 2019 at 8:37 am

    […] Universitatea Cluj se află într-o situația disperată și asta o știe toată România fotbalistică sau suflarea alb-negru. Cel mai mult suferă de locul ocupat în clasament fanii lui „U” care, în ciuda situației grele se pregătesc de o aniversare de amploare a Centenarului clubului Universitatea. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *