Cel mai important turneu amical de baschet din România, „League of the 4”, în acest weekend, la BT Arena. Vujoševiç: „Dacă vrei să ajungi campion, trebuie să alergi cu campioni”

Cele mai titrate echipe și cei mai titrati antrenori din baschetul european vor face spectacol în acest weekend pe parchetul Sălii Polivalente BT Arena din Cluj-Napoca, în cadrul turneului League of the 4, cel de-al treilea eveniment din acest an organizat de Sports Festival.

Programul turneului este următorul:

Sâmbătă, 14 septembrie:

Semifinala 1 ora 17:55 – Mornar Bar vs. Partizan Belgrad NIS
Semifinala 2 ora 20:25 – U Banca Transilvania vs. Fenerbahce Beko

Duminică, 15 septembrie:

Finala mică ora 18:00
Finala mare ora 20:00

Titrații antrenori Željko Obradovic (Fenerbahce), Duško Vujoševiç (U-Banca Transilvania), Andrea Trinchieri (Partizan Belgrad), precum și jucătorul Brandis Raley-Ross (Mornar Bar), alături de directorul Sports Festival, Mirel Alexa, au luat parte sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 11:00, la o conferință de presă la BT Arena înaintea turneului, în cadrul căreia au răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți.

„Este o onoare pentru mine să mă aflu la aceeași masă cu cei mai titrați antrenori din baschetul european și credem că este mare lucru că am reușit să aducem aici la Cluj unele dintre cele mai importante echipe de baschet din Europa, contribuind astfel la stabilirea orașului Cluj-Napoca ca un pol al sportului. Suntem fericiți, suntem onorați să organizăm acest turneu, care este cel mai important turneu de baschet din România, cel puțin prin prisma componenței și invitaților pe care îi avem”, a declarat directorul Sports Festival, Mirel Alexa.

„Vreau să le mulțumesc prietenilor mei, Željko Obradovic și Andrea Trinchieri și antrenorul de la Mornar Bar, care a ajuns târziu aseară. Prezența lor, împreună cu echipele lor a făcut să fie un turneu extraordinar de puternic. Încet, încet se apropie meciurile oficiale pentru toată lumea, în cupele europene sau campionatele naționale. Nimeni nu vrea să fie campion de meciurile de vară, dar după aceste meciuri vrem să avem o pregătire foarte bună pentru campioantele naționale și europene.

Noi, la Cluj, suntem o gazdă bună, dar valoarea noastră nu se compară cu valoarea Partizanului și Fenerbahce, mai ales după ce Obradovic a preluat-o pe Fener. Tradiția și rezultatele lor sunt extraordinare. În fiecare meci noi o să intrăm cu forță maximă, cu luptă maximă și doar așa putem să ne pregătim pentru meciurile oficiale. Noi am dorit ca la acest turneu să fie campioni, pentru că dacă vrei să ajungi campion, trebuie să alergi cu campioni”, a declarat antrenorul coordonator al U-Banca Transilvania, Duško Vujoševiç.

„Suntem foarte fericiți să fim aici, vreau să mulțumesc Clujului că ne-au invitat aici și suntem bucuroși că vom avea ocazia să ne petrecem timpul cu prieteni vechi. Sper că cei care iubesc baschetul se vor bucura de niște jocuri bune”, a declarat titratul antrenor al celor de la Fenerbahce Beko, Željko Obradovic.

„Mulțumesc organizatorilor, sponsorilor pentru că ne-au invitat aici. Este o organizare foarte bună, o sală foarte frumoasă și este o plăcere să fi aici, alături de genul acesta de antrenori de baschet și echipe„, a declarat antrenorul celor de la Partizan Belgrad, Andrea Trinchieri.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *