„U” Cluj – Petrolul Ploiești, reîntoarcerea „studenților” pe Cluj Arena

Exilul a luat sfârșit. După etapele de suspendare care au trimis echipa de fotbal Universitatea Cluj pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș, fotbaliștii pregătiți de Adrian Falub revin pe Cluj Arena, locul tradițional unde echipa de fotbal își desfășoară partidele de pe teren propriu, gazonul fiind refăcut după UNTOLD.

Revenirea în fața pătimașilor fani alb-negri este una grea pentru că adversar este una dintre echipele care trag la promovare, dar al cărui start a fost, ca și la „U”, ratat. E vorba de Petrolul Ploiești, echipă de tradiție a fotbalului românesc.

Echipa antrenată de Flavius Stoican este pe locul 7 cu 11 puncte, iar „U” pe… 19 cu 3 puncte.

Ultimul meci al Petrolului a fost un semi-eșec, 1-1 acasă cu „lanterna roșie” Sportul Snagov, surpriză mare, rezultat care a inflamat spiritele în tabăra ploieșteană, care vine să își „scoată pârleala” la Cluj.

Universitatea are probleme mari de efectiv. Falub are la dispoziție doar 14 jucători, 11 titulari și doar trei rezerve.

Dorin Goga este accidentat la coapsă. „Sper să revin la viitorul meci de campionat”, a spus veteranul lui „U” într-o conferință de presă.

Falub va miza în ataca pe golgheterul din sezonul trecut, Cristian Gavra, revenit după 3 săptămâni de absență, și își pune mari speranțe în acest vârf care a avut un început de sezon slab.

O posibilă formație aliniată de Falub ar putea fi aceasta:

Bozoancă – R. Takacs, Crăciun, Kay, Gomes (Taub) – Ceitil, Dican – Nic. Pîrvulescu, Mihalcea, G. Florescu (cpt) – Gavra (A.Pop).

Partida va începe la ora 18.00. Un bilet costă 10 lei la peluză si tribuna 1.

Foto articol: Silviu Cristea Photography

Despre situația de la Universitatea citiți mai jos:

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *