Câți bani a încasat CFR Cluj din vânzarea biletelor cu Lazio și de la UEFA

Campioana României, CFR Cluj, a câștigat cu scorul de 2-1 partida împotriva formației italiene Lazio Roma, în primul meci din grupele Europa League, nu a avut parte de o asistanță prea mare.

Tribunele stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” au fost ocupate de specatori doar la jumătate din capacitate. Unul dintre motive a fost prețul mare al biletelor, de la 85 la 600 de lei.

Potrivit informațiilor oficiale, la partida de joi seara, din Gruia, au asistat 8.000 de spectatori. Asta înseamnă că încasările s-au ridicat la aproximativ 70.000 de euro, conform Mediafax.

CFR va primi 570.000 de euro pentru victoria cu Lazio

Dacă prețurile biletelor ar fi fost la jumătate iar stadionul ar fi fost plin, s-arv fi putut obține o rețetă financiară incomparabil mai mare, de circa 600.000 de euro. 

Arena CFR-ului are o capacitate de 23.500 locuri.

Din fericire pentru clubul ardelean, în urma victoriei cu Lazio, în conturile grupării din Gruia vor intra 570.000 de euro, și s-a instalat pe primul loc în grupă. Dacă se va trece de grupele Europa League, de pe primul loc, clubul ardelean va încasa un milion de euro, iar dacă o va face de pe poziția a doua, suma se va înjumătăți.

Cum se împart banii pentru fazele eliminatorii:

-calificarea în „16-imi” e premiată cu 500.000 de euro
-calificarea în optimi e premiată cu 1,1 milioane de euro
-calificarea în sferturi e premiată cu 1,5 milioane de euro
-calificarea în semifinale e premiată cu 2,4 milioane de euro
-calificarea în finală e premiată cu 4,5 milioane de euro
-câștigătoarea va mai primi 4 milioane de euro

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *