Clubul generator de emoții. Cântecele Peluzei „Șepcile Roșii”au răsunat din nou pe Scena Urbană, în centrul Clujului

Cântecele celebre ale galeriei Universității Cluj au răsunat, din nou, duminică seara, 29 septembrie, în fața clădirii centrale a Universității Babeș-Bolyai, în cadrul ediției a treia a evenimentului „Haide U pe Scena Urbană”, care a fost prins anul acesta în programul Zilelor Clujului.

Sute de fani au venit, cu mic cu mare, îmbrăcați corespunzător în alb-negru, cu șapca roșie pe cap și nelipsitul fular pentru a cânta încă o dată pentru clubul favorit.

Simbolic, ora de start a evenimentului a fost aceeași cu anul de înființare al clubului universitar, 19:19, iar o parte dintre membrii Peluzei Șepcile Roșii, în frunte cu toboșarii de la Barbarossa Samba Group, și-au croit drum cântând prin mulțimea de fani alb-negri pentru a urca pe scenă, în spatele orchestrei.

Foto: Vasile Manu

Amfitrionul acestui eveniment a fost jurnalistul Ovidiu Blag, care a prezentat și câteva citate ale unor legende care se identifică cu istoria de 100 ani a Universității Cluj: Gheorghe Roman, Magda Jerebie, Remus Câmpeanu, prezent și el la eveniment, și regretații Dan Anca și Gheorghe I. Bodea.

Copiii din grupul Armonia Music, alături de profesoara lor Rada Lăpușan
Copiii din grupul Armonia Music

Momentul muzical a început cu interpretarea imnului României de către copiii grupului Armonia Music, coordonați de profesoara Rada Lăpușan, pe acordurile orchestrei Claudiopolis Youth Orchestra, avându-l ca dirijor pe Vlad Eniu și a continuat cu Gaudeamus igitur, imnul Slavă ție, studenție și alte cântece celebre ale peluzei.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Scena Urbană, cu finanțare de la Primăria Cluj-Napoca și un sponsor privat.

A fost ca o seară în familie, marea familie a Șepcilor Roșii, care de trei ani se adună în fața clădirii-simbol de pe strada Kogălniceanu pentru a cânta pentru culori, așa cum generații întregi înaintea noastră au făcut-o, la bine și la greu, în ultimii 100 ani. Acum e rândul nostru să ducem mai departe dragostea pentru „U” și să menținem aprinsă flacăra speranței acestui club greu încercat de-a lungul istoriei.

La eveniment au participat baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania, fotbaliștii pregătiți de Adrian Falub, precum și alți sportivi clujeni care îmbracă tricoul alb-negru cu Potcoava pe piept.

Ce frumoase sunt serile și zilele când cântăm pentru „U”. Împreună! Așa cum îi șade bine unui club cu o tradiție de 100 de ani în spate.

VIDEO

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *