Tripla campioană olimpică Hosszu Katinka, supranumită „Doamna de fier”, a dat startul unui maraton de înot de 24 de ore la Cluj

Tripla campioană olimpică Hosszu Katinka (Ungaria) a dat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, startul unui maraton de înot de 24 de ore şi a înotat pe o distanţă de 200 de m, sperând să fie un model pentru cei 500 de copii prezenţi la manifestare. 

Hosszu Katinka, supranumită în lumea sportivă „Iron Lady” („Doamna de fier” – n.a.) a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Complexul de nataţie „Universitas”, că le transmite copiilor care practică înotul să se antreneze, să muncească şi să încerce lucruri noi.

Mă simt minunat, este prima oară când vin la Cluj-Napoca, şi sunt foarte bucuroasă pentru acest lucru. Mă bucur când văd copii în bazinele de înot, este ceva special pentru mine. Ştiu câte satisfacţii mi-a dat mie înotul. Cea mai importantă lecţie pe care mi-a dat-o sportul a fost să fiu determinată, să îmi îndeplinesc ţelul. Ca sportivă de performanţă am avut ocazia să merg în toată lumea, să îmi fac prieteni şi sper să fiu un model pentru sutele de copii prezenţi la maratonul de înot de 24 de ore. Este greu să devii campion olimpic, dar aceasta nu este totul, important fiind ce înveţi practicând un sport, iar copiilor prezenţi le transmit să se antreneze şi să muncească, încercând lucruri noi”, a spus Hosszu, citată de MEDIAFAX.

Aceasta a dat startul maratonului de înot de 24 de ore şi a înotat patru lungimi de bazin, adică 200 de m, şi-a făcut poze cu copiii şi a dat autografe.

Organizatorul evenimentului a declarat la rândul său că la manifestare participă peste 500 de copii din România şi Ungaria, fiind vorba despre o „sărbătoare a înotului”.

„Avem plănuite activităţi de nataţie variate, astfel încât toată lumea să îşi găsească locul – indiferent de vârstă şi nivel de pregătire, de la cei ce sunt în siguranţă în apă până la înotători profesionişti. Sportul reprezintă un element indispensabil în atingerea unui echilibru armonios al vieţii noastre. Nu ne dorim să organizăm cu această ocazie o competiţie, ci facem tot posibilul ca participanţii să îmbrăţişeze conceptul pe care se bazează evenimentul. Acela de a petrece 24 h împreună – înotând, socializând şi conştientizând cât de frumos este înotul şi cât de frumos ne poate influenţa viaţa”, a spus Attila Demeny.

Potrivit acestuia, doi sportiv români, înotătorii Florin Tomoş şi Andrei Ioniţă, au rezervat un culoar în bazin şi vor înota încontinuu 24 de ore.

Evenimentul de la Cluj-Napoca se va încheia duminică dimineaţă.

Hosszu Katinka are 30 de ani, este triplă campioană olimpică şi deţinătoarea a nouă titluri de campioană mondială precum şi a 14 titluri de campioană europeană.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *