Fotbalistul clujean născut în Floreşti, crescut de CFR Cluj, ajuns la Southampton: „O să dau totul să ajung la naționala mare!”

Tânărul jucător în vârstă de 16 ani, Marco Rus, debutand în naţionala de tineret a României U17 la meciul cu Rusia din preliminariile Campionatului European, este un produs al lui CFR Cluj şi evoluează pe postul de atacant pentru academia lui Southampton, unde a ajuns în această vară.

Marco Rus este născut în Florești, a început să joace fotbal pe când avea numai cinci ani, iar primul său club a fost CFR Cluj, de care s-a despărțit în 2012, în urma unei oferte de la Academia lui Yeovil Town, din Anglia.

Acesta a făcut cunoștință cu fotbalul englez și cu oameni care pun pasiune în ceea ce fac. La fel de pasionat este și Marco, care are planuri mari și ambițioase în ceea ce privește viitorul său. În această vară, puștiul a ajuns la academia lui Southampton, unde colegii, antrenorii și stilul de antrenament l-au cucerit din prima zi.

El a spus că visează să îi calce pe urme lui Florin Gardoş.

Între meciurile de calificare ale naționalei U17, Eurosport a vorbit cu Marco despre cum este să joace în Anglia și despre viitorul său la echipa națională.

Este foarte frumos și sunt mândru să fac parte din acest fotbal minunat! Eu consider că este cel mai spectaculos fotbal din lume.

  • Prin ce crezi că se diferențiază fotbalul din Anglia de restul campionatelor?

Prin calitatea constantă de joc, determinarea jucătorilor din timpul meciurilor și dorința lor să câștige fiecare partidă. Pasiunea oamenilor contribuie foarte mult la tot ce înseamnă fotbalul din Anglia.

  • Ce îți place cel mai mult la Southampton?

Implicarea antrenorilor în pregătirea jucătorilor, stilul de joc impus de aceștia și baza spectaculoasă de antrenament.

  • Cum te înțelegi cu colegii și antrenorii?

Ma înțeleg foarte bine cu toată lumea și îmi place că sunt alături de mine, indiferent de problemă.

  • Care sunt obiectivele tale în următoarea perioadă?

Sper ca în următorii ani să ajung la echipa mare a lui Southampton. Chiar îmi doresc să joc în Premier League și mi-ar plăcea foarte mult să calc pe urmele lui Florin Gardoș.

Continuare interviu pe eurosport.ro.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *