„U” Cluj, eliminată din Cupa României după un meci de luptă cu FCSB! 13.000 de spectatori pe Cluj Arena

Universitatea Cluj a fost eliminată din optimile Cupei României de FCSB cu scorul de 0-1 (0-1), unicul gol al partidei fiind reușit de Hora dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Portarul Dur-Bozoancă a parat și un penalty în finalul meciului.

Foto (c) Daniel Sătmar

„U” a fost aproape de a deschide scorul în minutul 3 la o ieșire hazardată a lui Andrei Vlad, dar Alex Pop nu a reușit să controleze balonul. Replica roș-albaștrilor a venit un minut mai târziu, Moruțan a reluat o minge cu capul din cădere, pe lângă poartă (4).

FCSB a trecut la conducere pe tabelă grație unei lovituri libere executată perfect la colțul scurt din marginea careului de către Ioan Hora, în minutul 11, după un fault obținut de Tsoumou.

Foto – Daniel Sătmar

Ocazie rarisimă pentru Universitatea Cluj, Florescu a ramas singur în careu și a trecut pe lângă golul egalizator cu un șut din semi-foarfecă (17), dar mingea a fost respinsă în corner. În urma loviturii de colț executate în careu, Gavra a reluat cu capul, mingea a ajuns la Inacio, care a șutat lamentabil peste poartă. Dragoș Nedelcu a reluat de la 20 metri puțin pe lângă poarta lui Dur-Bozoancă (26). Gavra a șutat foarte bine plasat pe poartă, dar Andrei Vlad a reținut în doi timp (34), iar la faza următoare, Goga a trimis din cădere puțin peste poartă. Rareș Takacs a șutat foarte bine din colțul careului, dar mingea a fost respinsă în corner de Andrei Vlad (40) și primul mitan s-a încheiat.

Foto – Daniel Sătmar
Foto: Daniel Sătmar

În debutul reprizei secunde, prima situație a venit la poarta bucureștenilor, dar reluarea lui Kay s-a dus peste poartă (46). Arbitrul Chivulete nu a acordat un henț la marginea careului făcut de Denis Man (48).

Man a reluat plasat pe poartă din pasa lui Moruțan, dar Dur-Bozoancă a respins în corner (70). Ocazie importantă a lui „U” Cluj la șutul din întoarcere a lui Gavra din careu după o centrarea a lui Pârvulescu (82).

Arbitrul bucureștean Andrei Chivulete a acordat un penalty controversat la o simulare în careu a lui Florin Tănase, dar portarul „studenților”, Cosmin Dur-Bozoancă, a apărat lovitura de la 11 metri a „decarului” stelist. Universitatea Cluj a alergat după egalare până la final, iar fundașul Kay a trecut și el pe lângă golul de 1-1 cu o reluare cu capul pe poartă, dar Andrei Vlad a respins în corner de sub bară (90).

Meciul s-a încheiat, iar Universitatea Cluj părăsește Cupa României în optimi.

Echipele de start:

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Inacio, Kay, A. Crăciun – Taub, Florescu, Dican, R. Takacs (Rafa Miranda, min. 77) – Gavra, Goga, Al. Pop (Pârvulescu, min. 46)

Rezerve: Gorcea, Guedj, Telcean, Rafa Miranda, Ceitil, Pîrvulescu, Burghele

Antrenor: Adrian Falub

FCSB: A. Vlad – C. Manea, Planici, I. Cristea, Soiledis – Vână (D. Man, min. 46), Nedelcu, Fl. Tănase (cpt) – Hora (Moutinho, min. 91), Tsoumou (Fl. Coman. min. 46), O. Moruțan

Rezerve: C. Bălgrădean, Coman, L. Filip, Moutinho, O. Popescu, D. Salomao, D. Man

Antrenor: Bogdan Vintilă

Arbitru principal: Andrei Chivulete (București)

Asistenți: F. Danșa (Satu Mare), A. Constantinescu (București)

Arbitru rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei)

Cartonașe galbene: Crăciun (79)

Spectatori: 13.500

GALERIE FOTO / Daniel Sătmar

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *