CICLISM: Un antrenor galez și un velodrom în România pentru JO 2024

Eduard Novak vrea ca ciclismul românesc să aibă, pentru prima dată în istorie, un reprezentant la Jocurile Olimpice în proba de velodrom.

Președintele Federației Române de Ciclism a apelat la Kyleigh Manners, antrenorul galez care va pregăti, în următorii ani, loturile naționale de velodrom. Singurul velodrom din România se va construi în București, Timișoara, Cluj sau Oradea.

Kyleigh Manners a luat un prim contact cu ciclismul românesc în cantonamentul de două săptămâni de la Plovidv, premergător Campionatelor Naționale de Velodrom.

Tehnicianul galez a rămas impresionat de nivelul cicliștilor români și este încrezător că la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, România va avea cel puțin un reprezentant în proba de velodrom.

Nivelul sprinterilor este foarte ridicat, la urmărire individuală la fel. Dacă muncesc și se antrenează serios, pot ajunge unde își doresc. Acesta este obiectivul, să înțeleagă că îi vom susține. Federația Română de Ciclism le va oferi șansa să concureze la competiții mari, îi va trimite la Campionate Mondiale și Europene. Vrem să ne calificăm la Jocurile Olimpice și vom reuși acest lucru, nu este doar un vis. Voi face tot posibilul să avem cei mai buni cicliști în cele mai tari curse. Paris 2024 este obiectivul nostru și toți vom trage tare pentru a-l îndeplini” – Kyleigh Manners, antrenor echipa națională de ciclism.

Kyleigh Manners

Obiectiv: JO de la Paris din 2024

Pe lângă cadeți, juniori și ciclistii U23, proiectul Paris 2024 îi va include și pe cei mai buni seniori ai momentului.

Aceste două săptămâni de cantonament cu Kyleigh Manners, care e nemaipomenit, au fost extraordinare. Prima dată, după 7 ani, pot să spun că sunt un președinte împlinit, am reușit să adun acești copii, 20 de sportivi, cadeți, juniori și U23. S-a lucrat profesonist, pe un velodrom fain, totul centralizat. Sper ca și de acum încolo să reușim să ținem acest ritm, până la Paris 2024. Și Edi Grosu mai este interesat de Paris 2024, poate și Serghei Țvetcov, Andrei Nechita, Emil Dima și Daniel Crista. Sper să avem o echipă din ce în ce mai valoroasă” – Eduard Novak, președinte FR Ciclism.

Velodrom în România

Campionatele Naționale de Velodrom s-au dispuat, în ultimii doi ani, în Bulgaria, la Plovdiv, deoarece România nu mai dispune de niciun velodrom funcțional. În februarie 2020, Federația Română de Ciclism va demara discuții cu autoritățile locale din București, Timișoara, Cluj și Oradea în vederea construirii unui velodrom.

Eduard Novak

Vom face un proiect cu care să convingem unul dintre primarii din țară despre ce ar însemna pentru ciclsim, pentru comunitate și turism, un velodrom în România, un velodorm asemănator celui din Bulgaria, care atrage în fiecare an mai mulți cicliști, mai multe evenimente și care se întreține singur. Nu vrem să se organizeze nunți, ci vrem să se facă sport și să fie cât mai bine folosit. București, Timișoara, Cluj și Oradea sunt orașele care se dezvoltă și care investesc în sport. Vom avea o întâlnire cu fiecare primar și vom oferi mai multe variante de proiecte. Începem în februarie 2020„, a declarat Novak.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *