Inspirația lui Petrescu, decisivă în victoria CFR-ului în fața lui Rennes. Feroviarii sunt la un punct de primăvara europeană

Campioana României, CFR Cluj, a câștigat cu scorul de 1-0 (0-0) împotriva francezilor de la Rennes, în etapa a 4-a a grupei E din Europa League, unicul gol al partidei fiind înscris de Mario Rondon în minutul 87.

Feroviarii s-au instalat în jumătatea adversă încă din debutul partidei, iar Traore a produs prima situație la poarta francezilor după ce a reluat cu capul pe lângă poartă (3). Replica lui Rennes a venit două minute mai târziu, Hunou a reluat dintr-un voleu de la 10 metri, dar Arlauskis a respins (5). Bourigeaud a șutat de la 10 metri, iar Arlauskis a reținut lejer (11). Raphinha a trimis dintr-un voleu peste poartă din marginea careului (19), iar un minut mai târziu a venit replica feroviarilor, Omrani a reluat cu capul din 16 metri, dar portarul a reținut.

Îngerătorul păzitor din poarta CFR-ului, Arlauskis a scos de sub bară mingea trimisă foarte bine de Niang (35), iar prima repriză s-a încheiat nedecis (0-0).

În partea a doua, CFR a avut o ocazie notabilă a lui Culio, care a trimis puternic, dar portarul Salin a respins acrobatic (50). Arlauskis a avut din nou o intervenție salvatoare în fața lui Del Castillo, care a trimis pe jos de la 11 metri, dar portarul campioanei României a repsins cu piciorul (54).

Cele două formații s-au tatonat reciproc și au încercat să își creeze situații de gol, fără succes însă. Petrescu a mutat ofensiv și a făcut o schimbare post pe post, Traore i-a lăsat locul lui Mario Rondon (70). Arlauskis a intervenit din nou providențial în două rânduri, la situații care l-au avut în centrul atenției pe Bourigeaud (75) și tot el a trimis un șut foarte bun de la 25 metri, dar Arlauskis a scos de sub bară (78).

Bucuria din dealul Gruia s-a dezlănțuit în minutul 81 al paridei, Mario Rondon a trimis mingea plasat cu capul direct în plasă, în urma unei centrări a lui Deac (87).

În prelungirile meciului, după un forcing ofensiv al oaspeților, Rennes a înscris golul egalizator în prelungiri, dar arbitrul a anulat reușita pentru un henț. Autorul golului clujenilor a fost eliminat în minutul 90 după o intrare dură cu talpa.

În prelungirile partidei, francezii au înscris un gol, dar centralul l-a anulat pentru un henț după ce Siebatcheu a trimis mingea cu mâna în poartă (90+3) și meciul s-a încheiat cu victoria campioanei României.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Burcă, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio- C. Deac, L. Traore, Omrani
Rezerve: Fernandez, Păun, Golofca, Butean, Hoban, Cestor, Rondon 
Antrenor: Dan Petrescu 

Rennes: Salin – Traore, Da Silva, Gnagnon, Maoussa – Del Castillo, Bourigeaud, Grenier, Raphinha – Hunou, Niang 
Rezerve: Bonet, Nyamsi, Siebatcheu, Guitane, Morel, Gelin, Gboho
Antrenor: Julien Stéphan

Arbitru: Tiago Martins // Asistenți: Luis Campos, Pedro Almeida (toți din Portugalia) 

În celălalt meci al grupei E, Celtic a învins Lazio cu 2-1 și ocupă primul loc în grupă, cu 10 puncte, urmată de CFR, cu 9 puncte. Locul 3 este ocupat de Lazio, cu 3 puncte.

În urma acestui succes în fața lui Rennes, CFR va încasa de la UEFA suma de 570.000 de euro și ar mai putea obține încă 500.000 de euro pentru calificare.

PROGRAMUL ULTIMELOR DOUĂ ETAPE

28.11, ora 22:00 

  • Lazio – CFR Cluj
  • Celtic – Rennes

12.12, ora 19:55

  • Rennes – Lazio
  • CFR Cluj – Celtic

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *