Victorie fără probleme pentru U-BT Cluj în fața Timișoarei și clujenii rămân neînvinși în LNBM după cinci etape

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a impus fără prea mari emoții în etapa a 5-a din LNBM, scor 79-70 (22-9 / 15-23 / 16-19 / 26-19), împotriva formației SCM Timișoara, grupare pregătită de Dragan Petricevic.

Clujenii au dominat autoritar confruntarea din BT Arena și s-au instalat la conducere pe tabelă încă din debutul primului sfert și nu au cedat superioritatea până la final.

Primul sfert a fost câștigat detașat cu 22-9 de gazde, care s-au menținut la conducere pe tabelă și în sfertul secund, intrând la pauza mare cu un avantaj de cinci puncte (37-32).

Cu un Franklin în formă de zile mari, Timișoara a reușit să recupereze și să se apropie la un punct pe tabelă pe fondul unei relaxări în jocul alb-negrilor și după un moment tensionat în sfertul trei încheiat cu o serie de penalizări (52-51), dar în ultimul act „U” a refăcut din nou avantajul de 10 puncte și și-a făcut un final de meci linistit, asigurându-și a cincea victorie consecutivă în LNBM.

Tânărul baschetbalist al lui „U” Rareș Uță a reușit o evoluție foarte bună, înscriind 11 puncte în această confruntare.

Cel mai bun marcatir de la U-BT Cluj a fost Patrick Richard, cu 15 puncte, urmat de Kerron Johnson (13 pct), Rareș Uță (11), Artis Ate (10), Donatas Tarolis (9), Darko Planinic (9), Karlo Zganec (7), David Vida (3) și Andrei Calnicenco (2).

De la Timișoara, cel mai bun marcator a fost Troy Franklin, cu 22 puncte, urmat de Pesakovic (11), Brown (10), Dragoste (9), Komatina (8), Mirkovic (6), Gorgemans (2) și Popa (2).

Declarații

Din fericire am obținut o victorie. Am început foarte bine, am reușit să îi facem pe băieți să înțeleagă faptul că va fi un joc greu. Din păcate, ceva s-a rupt când a fost acel conflict. Timișorenii au fost mai agresivi și noi am făcut un mic pas în spate. Ne-am făcut meciul mai greu până în sfertul patru. Am reușit să câștigăm lupta la recuperare, am stat puternici când ei erau la un punct diferență. Îmi era frică de acest meci din cauza deplasării din Rusia. Din prima secundă de când s-a terminat partida din Rusia le-am transmis jucătorilor că nu contează absolut deloc ce s-a întâmplat acolo. Le-am spus că trebuie să fim proaspeți și să câștigăm meciul cu Timișoara. Am reușit acest lucru și îi felicit pe băieți. Așteptam ca Uță să aibă un asemenea meci, sper să continue tot așa. Cel mai important aspect la un jucător bun de baschet este constanța. Tarolis a făcut o mică entorsă, a spus că încearcă să revină pe teren, dar nu am vrut să forțăm nimic. Nu este ceva grav, sper să își revină până luni la primul antrenament„, a declarat antrenorul lui „U”, Mihai Silvășan, la finalul jocului.

A fost o partidă grea, știam că va fi așa și că Timișoara este o echipă bună. S-a simțit puțin oboseala, am călătorit 10.000 de kilometri în ultimele zile. Am reușit să fim tot timpul în față și din fericire ma câștigat. Ne ajută mult la încredere faptul că avem numai victorii. Obiectivul nostru este să câștigăm campionatul și cupa și suntem foarte fericiți. M-am simțit foarte bine pe teren, vreau să le mulțumesc colegilor și antrenorilor. Ei mă încurajează tot timpul, îmi dau sfaturi și este foarte frumos. Sper să continui tot așa și să câștigăm, bineînțeles„, a declarat Rareș Uță.

Următorul joc oficial pentru U-Banca Transilvania va avea loc miercuri, 13 noiembrie, de la ora 19:00, cu suedezii de la Södertälje Kings, în etapa a 4-a din geupele FIBA Europe Cup, în BT Arena.

Foto (c) Krisztian Bucsi

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *