Academia de Volei Pîrv11 – o rampă de lansare pentru noua generație a voleiului românesc

Luni seara, 11 noiembrie, sala de sport „Vasile Generiu” din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” a găzduit un eveniment special, lansarea Academiei de Volei Pîrv11, proiect inițiat și coordonat de fosta mare voleibalistă a României, Cristina Pîrv, revenită acasă după un periplu de 27 ani prin lume unde a evoluat la mai multe cluburi internaționale de prestigiu din Brazilia, Italia sau Franța.

Una dintre cele mai importante voleibaliste din istoria acestui sport din România, născută în Turda, s-a hotărât să revină acasă și să pună bazele unei academii pentru a oferi din experiența acumulată pentru formarea unei noi generații a voleiului feminin românesc. Așa a luat naștere Academia de Volei Pîrv11 – o viitoare pepinieră a sportului cu mingea la fileu.

La evenimentul de lansare au participat autoritățile locale turdene, reprezentate de primarul Cristian Matei, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a UBB, Leon Gomboș, primul profesor al Cristinei Pîrv, Alexandru Lazăr, precum și familia acesteia, părinții, cei doi copii, apropiați, prieteni, susținători, echipa de volei feminin a lui „U” Cluj, echipa de Volei Turda și mulți iubitori ai voleiului. A fost prezentă și fosta voleibalistă Simona Oțel, care este în prezent ofițer de presă și PR al echipei de baschet masculin U-Banca Transilvania, căruia Cristina Pîrv i-a mulțumit pentru toată susținerea.

Mesajul Cristinei Pîrv la lansarea Academiei de Volei Pîrv11

„Eu aveam un vis când aveam 3 ani, mă băgam sub masă și îi ziceam lui mama că vreau să plec în străinătate și eu să vorbesc multe limbi și o să cunosc multe persoane, iar ea a zis Dumnezeu să te binecuvânteze. Voi știți că pe vremea aia nu se putea merge așa ușor în străinătate, atunci la 14 ani am plecat de acasă, iar mama m-a susținut și mă susține până în ziua de astăzi. Îi mulțumesc”, a declarat fosta voleibalistă.

„Așa cum i-a fost dat să ajungă ceea ce a ajuns, probleme care au fost au trecut, au trecut și anii, iar tot ce îi doresc e să găsească și ea pe cineva care să o depășească pentru că fiecare antrenor trebuie să fie depășit de elevi, este visul oricărui antrenor, să scoată sportivi care să îi depășească. Asta îi doresc și ei. Multă sănătate”, a declarat profesorul Alexandru Lazăr, primul antrenor al Cristinei Pîrv.

După discursuri, Cristina Pîrv a acordat autografe pe câteva mingi de volei din „aur” și s-a trecut la un meci demonstrativ având-o pe fosta mare voleibalistă a României în centru.

Cristina Pîrv, alături de cei doi copii ai săi, la lansarea Aacademiei de Volei Pîrv11
Cristina Pîrv, alături de primarul Turzii, Cristian Matei
Cristina Pîrv și Leon Gomboș, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a UBB Cluj
Cristina Pîrv, autograf pentru primul ei profesor de volei, Alexandru Lazăr
Cristina Pîrv, alpturi de voleibalista de la Alba Blaj, Nneka Onyejekwe

De asemenea, primarul Turzii, Cristian Matei, a anunțat că va continua investițiile în sportul turdean și va demara în curând construcția unei săli polivalente de 3500 de locuri, un campus sportiv, precum și crearea unei echipe de baschet și volei.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *