Egal muncit pentru „U” Cluj pe terenul lui Turris Turnu Măgurele

Universitatea Cluj a obținut o remiză duminică, 17 noiembrie, cu Turris, în deplasare, scor 1-1, într-o partidă care a contat pentru etapa a 18-a a Ligii I.

Turnu Magurele a fost gazda unuia dintre cele mai tari meciuri ale acestei etape în eșalonul secund. Ambele echipe au venit cu un moral bun și victorii la limită, Turris a câștigat cu 3-2 în fața Snagovului, iar Universitatea a învins dramatic Concordia Chiajna, 2-1.

Meciul a fost unul cu o miza uriașă pentru ambele formații, astfel că în cazul victorei, Turris urca pe podium, iar în cazul unei victorii a „studenților”, trupa lui Falub se distanța de „zona roșie”. Pe banca celor de la Turris a revenit antrenorul Marius Baciu, care în finalul meciului cu Snagov a fost săltat de trupele DIAS pentru audieri la Parchet, în cadrul unui dosar pentru spălare de bani.

Meciul de la Turnu Magurele a debutat cu un voleu a lui Florescu, care a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Ionuț Rusu (2). Imediat ocazia oaspeților se răzbună, iar Turris a deschis scorul printr-un șut de la 25 de metri a lui Voicu, ajutat și de o deviere a lui Kay (3). Gazdele prind încredere și sunt aproape de a-și dubla avantajul după o lovitură liberă executată de Pană, balonul trecând puțin pe lângă vinclul porții apărate de Dur-Bozoancă.

„Studenții” au încercat o revenire, dar mingea deviată de Nicky Parvulescu trece la o palmă de stâlpul porții echipei gazde (8). Echipa clujeană a încercat să-și creeze ocazii printr-un joc bazat pe o posesie prelungită și centrări din flanc, însă tot cei de la Turris au mai avut o ocazie uriașă prin Cătalin Parvulescu, care a trimis cu capul o minge puțin pe lângă poarta lui Bozoancă.

Chiar dacă prima repriză părea că se va încheia cu Turris în avantaj, „U” Cluj a reușit să dea lovitura prin Cristian Gavra, care marcheză cu o lovitură de cap la capătul unei centrări perfecte a lui Inacio (44). Ultima șansă a primului mitan a apaținut echipei gazdă, care a ratat o ocazie importantă prin Ciobanu, mingea fiind parată de Dur-Bozoncă în doi timpi. (45)

Ritm bun ,dar fără goluri

Cel de-al doilea mitan începe cu un joc mult mai cursiv al ambelor echipe, care schimbă rolurile, Turris fiind echipa bazată pe posesie, iar „U” Cluj mizând mai mult pe contratac.

Prima ocazie aparține gazdelor. Aceasta vine după un șut puternic de la 17 metri, trimis de Turkovic, care îl face mare pe Bozoncă, portarul echipei clujene având o super paradă (54). După un joc disputat mai mult în terenul „studenților”, Goga încearcă să dea lovitura printr-un șut de la distanță, dar reluarea sa trece peste poarta celor de la Turris.

Probabil cea mai mare ocazie a acestei reprize a fost semnată de Gavra, care a reluat periculos din 6 metri centrarea perfectă trimisă de Gomes. (74)

Pana la finalul partidei ambele echipe au arătat un joc cursiv, din păcate lipsit de faze de poartă. S-a încheiat 1-1, iar Universitatea Cluj rămâne pe 11, cu 22 de puncte.

Echipele de start:

Turris-Oltul: Aur. Păun – Buleică, Ispas, Ct. Pîrvulescu, Călinţaru – Rob. Neacşu, Sil. Pană (cpt.), Paţurcă (Acolatse 70′) – Cr. Ciobanu (Juncănaru 84′), Turkovic, Ad. Voicu (Fl. Radu 70′)

Rezerve neutilizate: Duţu – Gherghiceanu, Sălcianu, Negruţ

Antrenor: Marius Baciu

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Dican (Al. Pop 73′), Telcean, Kay – Iancio Miguel, Andre Ceitil, G. Florescu, Tiago Gomes – Gavra, Goga (cpt.)(Taub 88′), Nic. Pîrvulescu (Rafa Miranda 46′)

Rezerve neutilizate: Tordai – Paşcalău, Guedj, R. Takacs

Antrenor: Adrian Falub

Cartonașe galbene: Kay(28), Buleică(89)
Arbitru de centru: Iulian Călin

Acesta este al patrulea rezultat din această zi a ligii a II-a încheiat la egalitate, 1-1. După această partidă, Turris se apropie la patru puncte de liderul UTA Arad, iar Universitatea Cluj obține un nou rezultat pozitiv și rămane peste linia roșie.

Urmatorea partidă a celor de la „U” Cluj va fi în compania celor de la ASU Poli Timișoara, pe teren propriu, sâmbătă, 23 noiembrie.

Foto (c) Daniel Sătmar

Stroia Cătălin

Learn More →

2 thoughts on “Egal muncit pentru „U” Cluj pe terenul lui Turris Turnu Măgurele

 1. Mihai noiembrie 18, 2019 at 12:58 am

  Nu am citit nicăieri, nimic despre greșelile de arbitraj care se fac împotriva noastră. Etapă trecută, Chiajna primește 11 metri, Inexistent. Cand am jucat la Călărași, ne au furat tot cu arbitri. Totusi, pînă cand!?? De ce avem mare director sportiv??

  Răspunde
  1. sportulclujean noiembrie 19, 2019 at 11:06 am

   Vom face o sinteza asupra greselilor de arbitraj care s-au făcut impotriva lui U Cluj in pauza competitionala.

   Vasile Manu

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *