CFR Cluj a jucat din nou un amical pentru Alexandra, fetița care are nevoie de 200.000 de euro pentru a putea auzi

CFR Cluj a câștigat fără probleme meciul amical cu gruparea maghiară Kisvarda FC, scor 2-0 (1-0), partidă organizată în scop caritabil pentru sprijinirea Alexandrei, fetița care are nevoie de patru operații pentru a putea auzi.

Prețul unui bilet la această partidă a fost 5 lei, iar toate încasările vor fi donate Alexandrei în cadrul campaniei „Făuritorii de minuni”.

Alexandra s-a născut cu o malformație rară: nu are urechi – nici canale auditive și nici pavilioane, iar pentru a putea auzi are nevoie de 4 operații extrem de complexe care se pot efectua doar în Statele Unite ale Americii și costă în total 200.000 de euro.

Campioana CFR a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziție, inclusiv juniori.

Fundașul Kevin Boli a deschis scorul în Gruia în minutul 16 cu o reluare plasată din careu. Culio a rămas singur în careu și l-a luat la țintă pe portarul oaspeților (25). Petrilă a pătruns și el periculos în careu și a semnat o ocazie importantă în minutul 31, dar șutul său a fost respins în corner. Omrani a șutat plasat din marginea careului, însă portarul a intervenit și a respins in extremis în corner (36) și prima parte s-a încheiat fără alte ocazii notabile.

La oaspeți evoluează și internaționalul Gicu Grozav, fost jucător al Universității Cluj, care a fost primit cu huiduieli pe stadionul din Gruia. Restul românilor care evoluează pentru Kisvarda sunt Cornel Ene, Claudiu Bumba și portarul Mihai Mincă.

În repriza a doua, tehnicianul Dan Petrescu a schimbat întreaga echipă și i-a trimis în teren pe: Otto Hindrich (Portar), Mateo Susic, Andrei Mureșan, Mike Cestor, Marian Bordeianu, Damjan Djokovic, Cătălin Golofca, Adrian Păun, Lacina Traore și Andrei Pop.

CFR a majorat diferența la 2-0 în minutul 50 cu o lovitură de cap a lui Golofca și tot el a semnat ocazia din minutul 57, când a șutat plasat din marginea careului razant pe lângă poartă. Într-una dintrele rarele situații ale oaspeților din acest meci, „șeptarul” Sassa a reluat cu capul din 6 metri în urma unei centrări, dar mingea s-a dus pe lângă poartă (60).

Finalul partidei a aparținut maghiarilor, care au încercat să înscrie golul de onoare, însă defensiva gazdelor a fost la post. „Căpitanul” lui Kisvarda, Lucas Marcolini, a încercat să îl surprindă pe Hindrich cu un șut de la 20 metri, dar portarul CFR-ului reținut (87).

Partida s-a încheiat, iar la final copiii și-au făcut fotografii cu favoriții și au primit autografe.

Următorul joc oficial pentru CFR Cluj va fi în Liga 1, cu Chindia Târgoviște, vineri, 22 noiembrie, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, de la ora 20:30.

Meciul a fost transmis live de staff-ul campioanei României:

Echipele de start:

CFR Cluj: Fernandez – Butean, Vinicius, Boli, Peteleu – L. Aurelio, Y. Sylla, Culio (cpt) – Petrila, Rondon, Omrani

Rezerve: Hindrich, Susic, A. Mureșan, Cestor, Ispas, Petruș, Bordeianu, Djokovic, Golofca, Păun, Traore, A. Pop

Antrenor: Dan Petrescu

Kisvarda FC: L Felipe – H. Viktor, R. Tamas, R. Protic, Pico – Karasiuk, Marcolini (cpt), G. Andras, Tsoukalas – Sassa, Grozav

Rezerve: Illes, C. Ene, B. Adam, Melnyik, Seco, Patrik

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *