CFR Cluj, antrenament cu public în meciul cu Chindia înaintea returului cu Lazio

Campioana României, CFR Cluj, s-a distrat cu Chindia Târgoviște vineri, 22 noiembrie, pe teren propriu, pe care a învins-o cu un categoric 4-0 (1-0), într-o partidă care a contat pentru a 17-a din Liga 1.

Meciul a debutat cu echipa feroviarilor în prim plan, astfel prima ocazie a venit chiar în primul minut de joc după un șut din afara careului semnat de „căpitanul” Mario Camora, care este prins de Aioani.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a presat apărarea celor de la Chindia, iar Aioani a greșit o degajare de care a profitat Itu, care a marcat după un șut bun de la aproximativ 20 de metri (2).

CFR a controlat prima repriză, iar următoarea șansă a venit în minutul 7, când Camora a trimis un șut periculos din partea stângă a careului scos cu greu de portarul celor de la Chindia. Clujenii au controlat jocul în prima repriză printr-o tranziție bună a balonului și prin faptul că au gasit breșe în apărarea Chindiei pe partea debutantului Negrea, care nu a reușit să-i facă față experimenatului Deac. Tot feroviarii au mai avut o șansă importantă de a-și dubla avantajul prin Omrani, care după o pasă bună a lui Bordeianu scapă singur cu portarul Aioani. Atacantul CFR-ului l-a lobat pe goalkeeper-ul Chindiei, însă balonul a lovit stâlpul din dreapta (43). Nici cei de la Chindia nu s-au lăsat mai prejos în finalul primului mitan și au ratat prima șansă prin Dumiter, care a reluat puțin peste poarta apărată de Arlauskis, după o fază fixă bătută de Cherchez (35). Echipa oaspete a mai ratat pe final încă două ocazii prin Rață (marcator pe Stade de France, în meciul disputat de Republica Moldova contra Franței), care a trimis un șut putenic de la 25 de metri, respins în corner de Arlauskis (44). Din faza fixă rezultată, Dumiter a reluat cu capul periculos, însă din păcate pentru oaspeți Arlauskis a prins balonul în doi timpi.

CFR-ul a făcut instrucție în al doilea mitan: Bordeianu – Man of the Half

Cel de-al doilea mitan a debutat cu ocazia „căpitanului” Camora, care trimite un trasor de la 25 de metri aproape de butul din dreapta porții echipei oaspete (46). Următoarea șansă a feroviarilor vine în minutul 50 după un șut trimis de Deac, respins de Aioani în față, Costache recepționează mingea respinsă, dar a trimis peste din poziție ideală. Mijlocașul CFR-ului a ieșit la rampă pentru prima dată în minutul 70, când după o intercepție a reluat un balon din interiorul careului la colțul lung lăsându-l pe portarul oaspeților spectator. Zece minute mai târziu, același Bordeianu a reușit „dubla” după o torpilă de la 18 metri, mingea i-a venit perfect pentru finalizare după o respingere greșită a „căpitanului” Motroc.

În minutul 86, echipa gazdă mai reușește un gol cu toată opoziția tânărului portar al Chindiei. Păun a trimis o pasă bună lui Camora, iar „căpitanul” din Gruia a finalizat la colțul lung. De menționat ar fi că echipa oaspete nu a existat aproape deloc în repriza a doua.

Echipele de start:

CFR CLUJ (4-3-3): Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora (C) – Itu, Bordeianu (Luis Aurelio, 82), Culio – Deac, Omrani (Păun, 67), Costache (Traore, 61)

REZERVE: Fernandez, Burcă, Petrilă, Rondon

ANTRENOR: Dan Petrescu

CHINDIA (4-4-2): Aioani – Martac (C), Benga, Leca, Negrea (Dumitrașcu, 80) – Neguţ (Yameogo, 64), Raţă, Bic, Burlacu – Cherchez (Florea, 72), Dumiter

REZERVE: Moldovan, Piţian, Novac, Mihai

ANTRENOR: Viorel Moldovan

Următoarea partidă pentru cei de la CFR va fi pe Stadio Olimpico din Roma, împotriva celor de la Lazio, programat joi, 28 noiembrie, de la ora 22:00. Echipa clujeană mai are nevoie de cel puțin un punct pentru a fi sigură de accederea în „primăvara” Europa League.

În urma acestei partide, feroviarii clujeni își păstrează fotoliul de lider, fiind momentan la o distanță de 5 puncte față de locul secund ocupat de Viitorul Constanța. Echipa oaspete se clasează momentan pe locul 10, iar în cazul unei victorii a celor de la Sepsi va cădea încă un loc.

Următoarul meci din Liga 1 pentru cei de la CFR va fi în compania celor de la Hermannstadt, iar cei de la Chindia vor avea un meci important în fața celor de la Academica Clinceni.

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *