Victorie pentru Culio. CFR Cluj a învins-o pe Astra și a redevenit lider în Liga 1

CFR Cluj a detronat revelația campionatului, Astra Giurgiu, din fruntea Ligii I și a redevenit lider, după ce s-a impus luni seara, 16 decembrie, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0) în derby-ul etapei a 21-a.

Meciul a început cu acordarea unui premiu din partea clubului jucătorului argentinian Emmanuel Culio, care a primit și banderola de căpitan înaintea acestei partide de la coechipierul său, Mario Camora. Veteranul în vârstă de 36 ani s-a aflat la ultimul meci în tricoul CFR-ului, acesta luând decizia de a pleca în Argentina cu familia.

Feroviarii au controlat prima parte și au avut posesia de partea lor, iar prima situație a venit la poarta Astrei, Păun a reluat în careu, Costache a încercat să reia, dar a fost blocat de Graovac (20). Andrei Burcă a bifat și primul gol în tricoul alb-vișiniilor și în campionat, după ce a marcat în Europa League. Fundașul moldovean a profitat de o respingere greșită a portarului la șutul lui Costache și l-a învins elegant pe Lazăr cu o reluare plasată (23).

Giurgiuvenii nu au avut prea multe situații în prima parte, iar singura situație a lor la poarta campioanei României a venit în minutul 34, Budescu a reluat peste poartă din lovitură liberă, însă Arlauskis nu a putut fi ușor păcălit li a respins. Camora a centrat în careul mic, dar portarul Astrei a reținut fără emoții (43).

Repriza secundă a început cu o accidentare a lui Enache după un duel în careu (48), iar Tamaș a trimis peste poartă de la 40 metri.

Costache a avut o ocazie rarisimă de 2-0, dar reluarea sa dintr-o situație bună a trecut razant pe lângă poartă din doi metri (64). Câteva minute mai târziu, Rondon l-a copiat pe Costache și a ratat și el o ocazie importantă din trei metri (68). Astra și-a creat o situație notabilă în minutul 70 la șutul lui Simion, respins de Arlauskis. Mario Rondon nu a reușit să ajungă la o minge centrată de Omrani (74).

Lucrurile s-au complicat pentru Astra când a rămas în zece oameni după eliminarea lui Budescu, luând două galbene la un interval de două minute. Și golul doi a venit în poarta Astrei, favoritul serii, Emmanuel Culio, a reușit un șut centrare bine plasat care l-a pus în dificultate pe Kitanov, portarul Astrei scăpând mingea în poartă (84). Petrila a ratat și el golul trei după o centrare foarte bună a lui Omrani (88), iar meciul s-a încheiat cu victoria CFR-ului.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj a acumulat 41 de puncte și este la unul diferență de principala urmăritoare, Astra Giurgiu.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Camora, Vinicius, Burcă, Susic – Culio, Hoban, Itu (Bordeianu, min 57) – Păun (Omrani, min. 72), Rondon, Costache (Petrilă, min. 87)

Rezerve: A. Rus, Peteleu, Boli, Bordeianu, Petrila, Pereira, Omrani

Antrenor: Dan Petrescu

Astra Giurgiu: Kitanov – Graovac (Dandea, min. 71), Tamaș, Dima – Enache, V. Gheorghe, Crepulja, G. Simion, Radunovic – M. Răduț (Begue, min. 62), Budescu

Rezerve: Lazăr, Begue, Tounkara, Dandea, F. Matei, Biceanu, David Bruno

Antrenor: Bogdan Andone

Arbitru principal: Istvan Kovacs

Asistenți: V. Marinescu / V. Avram

Cronică de Vasile Manu și Dragoș Șoneriu

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *