Ultimul sfert le-a adus victoria! U-BT câștigă la Sibiu după ce a fost condusă timp de 30 de minute

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în Derby-ul Ardealului, chiar la Sibiu, cu 77-71 și termină cu victorie o săptămână grea, în care a pierdut la Oradea și la Minsk.

Clujenii au început în formula Kerron Johnson-Patrick Richard-David Vida-Donatas Tarolis-Darko Planinic, iar trupa de pe Cibin a replicat cu Lucas Tohătan-Jordan Chatman-Rolland Torok-Randall Falker-Isaiah Philmore.

Falker a deschis scorul cu un coș de trei puncte din pasa lui Chatman, Patrick Richard aducând replica tot de la distanță pentru 3-3. „Studenții” s-au dus la 7-3, Tarolis și Johnson fiind cei care au punctat, pentru ca mai apoi ceva să se strice în jocul elevilor lui Silvășan. Sibiul a terminat primul sfert en-fanfare, cu o serie de 13-2, în care au înscris de trei ori din afara semicercului.

Diferența s-a mărit pe tabelă în sfertul secund, câștigătoarea Cupei României ajungând să conducă și cu 11 puncte, 32-21. U-BT nu s-a predat și a revenit la o posesie, 32-29, Kerron Johnson reușind 4 puncte în acest interval, pe lângă un assist și o intercepție.

Gazdele s-au desprins ușor la două-trei posesii din nou, dar pe final Clujul s-a apropiat la un singur punct, 42-41, scor cu care s-a intrat la cabine. Liderii celor două echipe în prima repriză au fost Randall Falker (10 puncte, 6 recuperări) și Kerron Johnson (10 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții).

Sfertul al treilea a început cum nu se putea mai prost pentru U-BT, cu trei coșuri de la distanță încasate și Sibiul s-a desprins din nou la +10, Silvășan fiind nevoit să ceară timp de odihnă după nici două minute. „Studenții” au revenit la 53-46 într-un interval de timp în care au comis repede cinci greșeli de echipă, permițând echipei gazdă să treacă des pe la linia de libere.

Înaintea ultimelor 10 minute, U-BT s-a apropiat la doar o posesie, 59-57, datorită unui forcing pe final, cu Zganec, Ate și Planinic reușind să puncteze pentru echipa lor. Artis Ate a marcat pentru a treia oară din afara semicercului din tot atâtea încercări!

Lucrurile au intrat în făgașul normal pentru Planinic și compania în ultimul sfert, pe care l-au început perfect, cu un parțial de 14-2! Internaționalul croat a pus 5 puncte pe tabelă în acest interval, pentru 71-61. Gazdele au revenit însă repede, 67-71 și finalul se anunța încins.

Cu 55 de secunde înainte de final, Andrei Calnicenco a transformat două aruncări libere și a dus scorul la 73-67 pentru Cluj, acțiune urmată de câte un timp de odihnă în ambele tabere. Falker, Cooper și Richard au trecut și ei la linia de fault în ultimele secvențe ale jocului și au stabilit scorul final, 77-71 pentru clujeni.

Liderul campionatului a terminat meciul cu un procentaj foarte bun la nivelul aruncărilor de trei puncte, 58%, fiind transformate 10 din cele 17 acțiuni de la distanță!

Patrick Richard a fost cel mai eficient din tabăra Clujului, cu 19 puncte (3/4 de la distanță), urmat de Artis Ate (14 puncte, procentaj 100% la nivelul aruncărilor), Darko Planinic (11 puncte, 5 recuperări) și Kerron Johnson (11 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții).

Din tabăra Sibiului s-au remarcat Randall Falker (22 de puncte, 10 recuperări), Jordan Chatman (12 puncte, 3/3 din afara semicercului) și Barry Stewart (11 puncte).

Duelul dintre Cluj și Sibiu se va repeta și pe 28 decembrie, de data aceasta pe malul Someșului, în manșa tur a sferturilor de finală din Cupa României.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *