Ciclistul „Spiderman” se pregătește pentru Jocurile Olimpice de vară

Eduard Grosu, cel mai bun sprinter român, s-a antrenat pentru urcarea muntelui Fuji, de la Olimpiadă,  cățărâdu-se pe panourile din sala de escaladă!

Eduard Grosu este un sportiv înnăscut. Deși cel mai bine se simte pe bicicletă, cățărarea la escaladă s-a dovedit a fi la fel de naturală pentru el. Rutierul român abia așteaptă cursa de la Jocurile Olimpice, când va trebui să urce la 3776 metri.

„Super fain! Am simulat oarecum escalada muntelui Fuji de la Tokyo, sper să fiu acolo în top, în cursa de la Olimpiadă. Între cățărat și muntele Fuji e o legatură foarte importantă, pentru că la Jocurile Olimpice de la Tokyo îl vom escalada, chiar de două ori în timpul cursei. Vreau să încerc aceeași senzație din vârful muntelui ca din vârful panoului de escaladă” – Eduard Grosu, ciclist Delko Marseille Provence.

Cățărător pe munte

Eduard Grosu nu se află la prima cățărare. Originar din Zărnești, ciclistul în vârstă de 27 de ani e bun prieten cu muntele.

„Mama natură m-a înzestrat cu forța sprintului și nu cu cățărarea, deci trebuie să mă cațăr mai rapid decât o fac pe bicicletă. Mă descurc, îmi doream foarte mult să încerc și într-o sală. Am încercat escalada în munții din Zărnești și mi-a plăcut foarte mult. Este o experiență nouă care mă va ajuta pe viitor. În off-season încercăm să facem și alte sporturi pentru a ne menține în formă. Fiecare exercițiu fizic și mental mă ajută în performanțele care vor veni, ești pus sub presiune și ești obligat să iei decizii în momente foarte scurte” – Eduard Grosu, ciclist Delko Marseille Provence.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *