A murit fostul președinte al clubului Real Madrid, Lorenzo Sanz, din cauza coronavirus

Lorenzo Sanz, fost președinte la Real Madrid, a încetat din viață la vârsta de 76 de ani după ce a fost infectat cu coronavirus, potrivit digisport.ro.

Omul de afaceri a condus gruparea madrilenă din noiembrie 1995 până în iulie 2000, perioadă în care echipa a cucerit de două ori Liga Campionilor după o așteptare de 32 de ani. În palmares mai figureayă titlul în Primera, o Supercupă a Spaniei și iuna Intercontinentală.

Lorenzo Sanz este cel care a prefigurat era „galactică” – primul său transfer a fost cel al lui Predrag Mijatovic de la Valencia pentru suma de 1,5 milioane de pesetas, o cifră mare la acea vreme. 

O altă mutare de senzație a fost aducerea lui Roberto Carlos, brazilianul care avea să devină o legendă a clubului blanco. Inter l-a cedat atunci pentru doar 6 milioane de euro.

Tot în alb s-au mai îmbrăcat Davor Suker, Clarence Seedorf, Cristian Panucci și Ze Roberto. 

În vara lui 1996 ajung pe Bernabeu Christian Karembeu de la Sampdoria, Fernado Morientes și Aitor Karanka,

Pe 24 mai 2000, Real Madrid a câștigat pentru a 8-a oară Liga Campionilor în finala contra Valenciei lui Adrian Ilie la Paris, dar peste 2 luni Lorenzo Sanz a pierdut alegerile în fața lui Florentino Perez.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *