Un fost campion al Olandei, noul antrenor al echipei de handbal feminin a lui „U” Cluj

Secția de handbal feminin a Universității Cluj a ajuns la un acord pentru postul de antrenor cu Alexandru Curescu pentru postul de antrenor principal.

Tehnicianul născut la Reșița va prelua clubul universitar după ce din 1997 a antrenat doar în Olanda, unde se stabilise.

În vârstă de 42 de ani, tehnicianul a câştigat Cupa Olandei cu Aalsmeer (2008), dar şi Supercupa Olandei şi titlul de campion, fiind desemnat antrenorul anului 2009. Palmaresul său mai cuprinde o finală de Cupa Olandei (2016), cu Quintus, şi două clasări pe locul al treilea în campionat, cu VOC (2015) şi Quintus (2017). Pe plan european, noul antrenor al clujencelor s-a calificat până în sferturile Challenge Cup cu Quintus (2014).

„Mă bucură mult faptul că “U” Cluj a luat decizia de a mă alege pe mine, antrenor principal pentru echipa de handbal feminin. Va fi o mare onoare, împreună cu lotul disponibil, să realizăm obiectivele propuse pentru noul sezon. Aștept cu nerăbdare să fac cunoștiință cu echipa, conducerea clubului și bineînțeles cu publicul din Cluj și din România”, a declarat tehnicianul Alex Curescu pentru u-cluj.ro

Pe lângă schimbarea antrenorului, în această perioadă la „U” Cluj au venit și cinci jucătoare noi: portarii Mădălina Ion (CSM Bucureşti), şi Marina Dumanska (CSM Târgu Jiu), interul dreapta polonez Paulina Masna (Minaur Baia Mare), extrema stânga Denisa Şelever (SCM Gloria Buzău) și extrema dreapta Florenţa Ilie (HCM Slobozia).

Totodată, ”U” s-a despărţit de Alexandra Dindiligan, Alexandra Prodan, Cristina Boian şi Larissa Araujo. 

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *